Combinatie WK darts en Engels voetbal

Het World Darts Championship in Alexandra Palace is een van de mooiste sportevenementen van het jaar. Hoewel Londen zichzelf in kerstsferen dompelt in december, wordt het WK darts ook absoluut niet vergeten. Sta tijdens een wandeling over Piccadilly Circus of Trafalgar Square dan ook niet raar te kijken wanneer je iemand in een bananen- of sinaasappelpak ziet lopen. Bij Sportreizen.com boek je gemakkelijk een reis naar het wereldkampioenschap darts inclusief tickets voor een middag- of avondsessie, hotelovernachtingen en eventuele vlucht, trein- of ferryovertocht.

Maak de perfecte sportreis naar Londen!

Ook bieden wij samen met Voetbalreizen.com jullie graag de mogelijkheid om naast een dartssessie ook een voetbalwedstrijd bij te wonen. In Londen spelen maarliefst 14 voetbalclubs betaald voetbal. Waarvan er alleen al zeven actief zijn op het hoogste niveau. Er is dus altijd wel ergens in de Engelse hoofdstad een interessante wedstrijd bezig. Het WK darts vindt dit jaar plaats tussen 15 december 2021 en 3 januari 2022. Enkel op 24, 25 en 26 december zijn er door de PDC geen wedstrijden ingepland.

Heb je interesse in een combireis darts en voetbal? Neem dan contact met ons op via info@sportreizen.com óf bel ons op ons telefoonnummer +31-(0)85 070 5050!

Arsenal Football Club werkt haar wedstrijden af in het in 2006 geopende Emirates Stadium. In het 136-jarig bestaan van de club werd Arsenal 13 keer landskampioen. Daarvan werd de laatste titel behaald in het magische seizoen van 2003-2004. The Gunners zoals hun bijnaam luidt, verloren het gehele seizoen geen enkele competitiewedstrijd. Afgelopen seizoen eindigde Arsenal FC als nummer 8 in de Premier League.

Thuiswedstrijden van Arsenal FC tijdens het WK darts:

15/12/21 – Arsenal FC x West Ham United
21/12/21 – Arsenal FC x Sunderland
28/12/21 – Arsenal FC x Wolverhampton Wanderers
01/01/22 – Arsenal FC x Manchester City

Brentford FC

Brentford Football Club is een van de promovendi en maakt dus haar langverwachte debuut in de Premier League. Nadat The Bees het jarenlang lastig hadden in de Championship, lukte het in 2021 eindelijk om zichzelf te kwalificeren voor een seizoen op het hoogste niveau van Engeland. Daarnaast nam men afscheid van het oude stadion Griffin Park en is het inmiddels trots eigenaar van het Brentford Community Stadium.

Thuiswedstrijden van Brentford FC tijdens het WK darts:

14/12/21 – Brentford FC x Manchester United
22/12/21 – Brentford FC x Chelsea FC
29/12/21 – Brentford FC x Manchester City
02/01/22 – Brentford FC x Aston Villa FC

Chelsea FC

Chelsea Football Club is een van Londens meest gevierde clubs aller tijde. Met name in de afgelopen 25 jaar is de club naar nieuwe hoogten gestegen. Op Stamford Bridge werden al de nodige sucessen gevierd. Zo won men vorig seizoen nog hun tweede Champions League-titel en werd het ook al zes keer landskampioen. Onder wondercoach Thomas Tuchel Hopen The Blues ook dit seizoen weer hoge ogen te gooien in zowel de Europese en Engelse competities. Een leuke club om te bezoeken dus!

Thuiswedstrijden van Chelsea FC tijdens het WK darts:

15/12/21 – Chelsea FC x Everton FC
29/12/21 – Chelsea FC x Brighton & Hove Albion
02/01/22 – Chelsea FC x Liverpool FC

Crystal Palace FC

Crystal Palace Football Club speelt haar thuiswedstrijden in de wijk Croydon. In een van de meest karakteristieke stadions van Engeland vormt het al sinds jaar en dag een van de lastigste hordes voor de grote clubs. In 2013 promoveerde de club vanuit de Championship naar de Premier League en keerden zij nooit meer terug op het tweede niveau. Een bezoek aan Selhurst Park voelt zelfs voor Engelsen exotisch door de support van de The Eagles!

Thuiswedstrijden van Crystal Palace FC tijdens het WK darts:

15/12/21 – Crystal Palace FC x Southampton FC
28/12/21 – Crystal Palace FC x Norwich City
01/01/22 – Crystal Palace FC x West Ham United

Tottenham Hotspur FC

Tottenham Hotspur Football Club is een club die vanuit de hele wereld met veel belangstelling wordt gevolgd. Met sterren als Harry Kane, Heung-Min Son en Hugo Lloris proberen The Spurs ieder jaar weer een plaatsje bij de beste vier te bemachtigen. Ook dit jaar zal er in het hypermoderne Tottenham Hotspur Stadium geprobeerd worden om hoge ogen te gooien. Aan de sfeer in en rondom het stadion zal het in ieder geval niet liggen, die is fantastisch om mee te maken!

Thuiswedstrijden van Tottenham Hotspur FC tijdens het WK darts:

19/12/21 – Tottenham Hotspur FC x Liverpool FC
22/12/21 – Tottenham Hotspur x West Ham United
26/12/21 – Tottenham Hotspur FC x Crystal Palace FC

Watford FC

Watford Football Club degradeerde nog niet heel lang geleden naar de Championship. Toch zijn The Hornets met ingang van het seizoen 2021/2022 weer terug op het hoogste niveau van Engeland. Zij spelen hun thuiswedstrijden in Vicarage Road Stadium net buiten de stadsgrenzen van Londen. Dat is allerminst een probleem. Vanuit het centrum van Londen reis je vrij gemakkelijk af naar het gelijknamige dorp Watford.

Thuiswedstrijden van Watford FC tijdens het WK darts:

18/12/21 – Watford FC x Crystal Palace FC
28/12/21 – Watford FC x West Ham United FC
01/12/22 – Watford FC x Tottenham Hotspur FC

West Ham United

West Ham United Football Club is een van de populairste voetbalclubs van Engeland. Waar normaal een dergelijke status wordt verworven door het winnen van vele prijzen, hebben The Hammers het vooral te danken aan hun status. De fans staan bekend als uiterst fanatiek en luidruchtig. Voor een geweldige sfeer ben je in het London Stadium dan ook aan het goede adres. Een leuk extraatje is dan ook nog dat West Ham sinds vorig jaar heel behoorlijk voetbalt!

Thuiswedstrijden van West Ham United FC tijdens het WK darts:

18/12/21 – West Ham United FC x Norwich City
26/12/21 – West Ham United FC x Southampton FC