SPORTREIZEN.COM BLOG

Lees hier de leukste verhalen over sportreizen, darts, Formule 1, etc, etc…

Drie Formule 1-races die je moet bezoeken in 2024

Nieuwe circuits op komst in de Formule 1?

Er zijn afgelopen jaren behoorlijk wat circuits geïntroduceerd op de kalender van de F1. Wil jij weten wat je de komende jaren kunt verwachten? Lees onze blog!

Drie Formule 1-races die je moet bezoeken in 2024

Drie Formule 1-races in 2024 die je moet bezoeken

Het Formule 1-seizoen van 2024 telt een recordaantal van 24 races. Wij zetten voor jou onze drie favorieten op een rijtje. Lees hier waar je de Formule 1 in 2024 moet beleven!

Nederlandse Darters WK darts 2024

Nederlandse darters WK Darts 2024

Nederlandse darters op het WK Darts 2024 beloven wederom voor spektakel te zorgen. In deze blog bekijken we welke Nederlandse darters zich hebben gekwalificeerd dit prestigieuze toernooi.

Premier League Darts 2024

Ontdek de Premier League Darts 2024

Het programma gaat in februari van start in Cardiff en wordt in mei afgesloten met de play-offs. Op 20 april zal het dartsevenement plaatsvinden in Rotterdam. Lees meer in onze blog!

darters WK

Countdown WK Darts na een spectaculair weekend

Het World Series of Darts was een goede voorbode voor het komende WK Darts. Lees hier wat we kunnen verwachten!

darters WK

Tijdens welke Grand Prix kan Max Verstappen kampioen worden van de Formule 1?

Dat Max Verstappen ook dit jaar kampioen wordt, is zo goed als zeker. Wanneer kunnen wij verwachten dat Max officieel wereldkampioen wordt? Lees het in onze blog!

darters WK

Welke darters doen mee aan het WK darts?

Het deelnemersveld van het WK darts van 2023-2024 is voor 2/3 ingevuld. De laatste 31 plekken moeten nog vergeven worden. Wil jij weten hoe darters zichzelf plaatsen voor het World Darts Championship? Lees het in onze blog!

Formule 1 Londen

Formule 1 in hartje Londen? Mogelijk in 2026 al!

Strijkt de Formule 1 in 2026 al neer in Londen? Als het aan het bestuur van de Britse hoofdstad ligt wel! De eerste gesprekken zijn gevoerd. Ben jij benieuwd waar in Londen dit circuit komt en hoe het eruit komt te zien? Lees meer in onze blog!

Formule 1 2023 livery

Formule 1 livery onthulling 2023

Het nieuwe Formule 1-seizoen laat niet heel lang meer op zich wachten. De teams maken in de weken voorafgaand aan de testdagen hun livery bekend. Ben jij benieuwd naar de nieuwe designs? Zoek niet verder en bekijk ze in deze blog!

Recap WK darts 2023

Recap WK darts 2023!

‘Stand Up If You Love The Darts!’. Het is weer tijd voor het WK darts. Lees in onze blog alles over de sessies die zijn geweest en blijf op de hoogte van al het drama in Alexandra Palace!

Loting WK darts 2022-2023 is bekend!

Loting WK darts is bekend!

De loting van het WK darts is inmiddels bekend! Bekijk in ons blogbericht wanneer je welke darter op het podium van Alexandra Palace kunt verwachten en wanneer onze Nederlandse en Belgische trots in actie komt!

Formule 1 kalender 2023

Formule 1-kalender van 2023 bekend!

De Formule 1-kalender van 2023 is bekend! De FIA heeft op 20 september 2022 het raceschema van de Formule 1 voor komend seizoen bekendgemaakt. Er keren een aantal bekende races terug op het programma én we hebben een spectaculaire debutant!

F1 Barcelona

Vijf redenen waarom je de GP van Spanje wil bijwonen

Wil je heel graag een Formule 1 weekend bijwonen, maar twijfel je nog welke? Of weet je al dat je graag naar Spanje wil, maar moet je nog overtuigd worden? In dit blog geven we je 5 redenen waarom je de GP van Spanje wil bijwonen. En geloof ons: dat hadden er nog veel meer kunnen zijn.

WK darts 2022 speelschema

Speelschema WK darts 2022

Benieuwd wanneer Michael van Gerwen zijn pijltjes gooit? Of wil jij weten wie het tegen elkaar opnemen wanneer jij in Alexandra Palace bent? Bekijk hier het gehele speelschema voor het WK darts 2022.

Kerst in Londen tijdens het WK Darts

Vijf plekken om kerst te beleven in Londen tijdens het WK darts

Londen staat in december in het teken van het wereldkampioenschap darts, Premier League-voetbal en kerst! Lees hier wat dé hotspots zijn om Londen in kerstsferen te beleven!

Ferrari

Waarom 2022 ondanks problemen voor Ferrari een topjaar is

Het seizoen van Ferrari lijkt overschaduwd te worden door (motor)problemen. Toch is niks minder waard. Lees hier waarom Ferrari een topseizoen doormaakt en de problemen slechts een klein smetje zijn op 2022!

Zhou nieuwkomer Formule 1

De nieuwkomers in de F1 uitgelicht

Guanyu Zhou en Alexander Albon zien we in 2022 als nieuwe gezichten aan de grid verschijnen. Voor Zhou is het de eerste keer, voor Albon is het een (lang)verwachte terugkeer. Lees hier hun verhaal!

Belangrijke data F1-start 2022

Benieuwd naar de start van het nieuwe Formule 1-seizoen en op zoek naar de belangrijkste data? Zoek niet verder! Lees hier wanneer de liveries worden onthuld én wanneer de testdagen gepland staan!

Grand Prix van België

Een terugblik op de GP van België

Wie in Spa-Francorchamps aanwezig was voor de GP van België, was toeschouwer bij een van de meest historische (niet) races. Lees hier waarom ons weekend ondanks de vervelend verlopen race, toch een geslaagd weekend was!

Milaan als heerlijk tussendoortje

Heb je een reis geboekt naar de Grand Prix van Monza en wil je weten wat er in de buurt te doen is? Lees dan in deze blog alles over de hoogtepunten van het nabijgelegen Milaan!

Spa-Francorchamps: ooit het minst geliefde circuit voor coureurs

Het circuit van Spa-Francorchamps stond ooit bekend als een regelrecht horrorcircuit. Lees in onze blog over de nare gebeurtenissen, de wijzigingen en de toekomst van het circuit!

De Hungaroring: het Monaco zonder gebouwen

De Grand Prix van Hongarije verschijnt steevast op het programma van de Formule 1. Lees hier in onze blog waarom de Hungaroring een niet te missen circuit is op de racekalender!

Lando Norris McLaren

Eindelijk uit de schaduw van Lewis?

Gaat het Lando Norris dit seizoen lukken om voor eens en altijd uit de schaduw van landgenoot Lewis Hamilton te stappen? Lees hier waarom dat zomaar eens dichtbij kan gaan komen.

GP Oostenrijk

De GP van Oostenrijk als perfecte belevenis

Wij bezochten de Grand Prix van Oostenrijk en zagen Max Verstappen zijn derde overwinning op een rij bijschrijven. Lees hier over dit weekend vol belevenissen!

Formule 1 reis Spa

Waarom een F1-fan Spa-Francorchamps gezien moet hebben

De Grand Prix van België is een heel bijzondere. Wij leggen in onze blog uit waarom je als F1-fan deze race ooit zelf bijgewoond moet hebben!

Grand Prix Bakoe

Grand Prix van Bakoe met kasteel als middelpunt

De Grand Prix van Bakoe laat niet heel lang meer op zich wachten! Een mooi moment om eens in de geschiedenis achter circuit en stad te duiken. Lees in onze blog alles over het karakteristieke stratencircuit.

Stedentrip en GP Boedapest

Boedapest: een stad met charme én een GP

Boedapest is een stad met veel charme. Ideaal dus als je op zoek bent naar een unieke stedentrip naar een locatie op maar een paar uur vliegen. Een ander pluspunt aan deze stad is de Grand Prix in augustus. Lees hier hoe je de perfecte combinatie maakt tussen een stedentrip en GP-reis!

Treinreis naar Londen

Met de trein op sportreis naar Groot-Brittannië

Engeland staat bekend als een van de meest sportminded landen van Europa. Met de Premier League, het WK Darts en de GP van Silverstone nemen we een kleine greep uit een aantal geweldige sportevenementen. Vanaf heden ook gemakkelijk te bereiken per trein! Lees hier alles over een sportreis met de trein!

F1 is jarig

Veiliger, sneller, maar exact hetzelfde; de F1 is jarig!

De Formule 1 blaast dit jaar alweer 71 kaarsjes uit. Wij vertellen jullie alles over de veranderingen en ontwikkelingen sinds de eerste race! Lees het hier op onze blog!

Nederlandse coureurs

De ‘mysterieuze’ Nederlandse F1-coureurs

Iedereen kent Max en Jos Verstappen. Ook is sportminded Nederland maar al te goed op de hoogte van de racedagen van Robert Doornbos. Maar wie gingen hen eigenlijk voor in de Formule 1? Lees het hier op onze blog!

ferrari blog

De top 5 meest iconische ferrari-auto’s

Ferrari staat bekend als een van de meest iconische constructeurs van de Formule 1. Zeker nu de Grand Prix van Imola dit weekend op het programma staat gaan alle ogen gericht op het Italiaanse team. Lees hier over de 5 meest iconische F1-Ferrari’s aller tijde!

Italiaans feest

Historie Monza: Het decor voor een jaarlijkse Ferrari-feest

In onze Ferrari-weken is er uiteraard speciale aandacht voor het thuis van Ferrari: Het circuit van Monza. Jaarlijks is het dé locatie voor een spectaculair Ferrari-feestje. Lees hier alles over deze iconische baan!

GP van Bahrein

Nabeschouwing Grand Prix van Bahrein: Hamilton trekt aan het langste eind in openingsrace

De eerste race van het jaar zit er op! Verstappen hield het lang vol maar moest uiteindelijk na een spannende slotronde toch zijn meerdere erkennen aan regerend wereldkampioen Lewis Hamilton. Wij blikken terug op de seizoensopening!

Grand Prix Bahrein

Voorbeschouwing Grand Prix van Bahrein

De Grand Prix staat op het punt van beginnen. Het eerste startsignaal klinkt vanaf het Bahrain International Circuit. Wij blikken alvast vooruit op het racegeweld van zondag 28 maart 2021. Lees hier onze volledige voorbeschouwing!

Nieuwe coureurs F1

Nieuwe coureurs Formule 1

Er zijn dit seizoen maarliefst drie debutanten in de Formule 1 terug te vinden. Wil jij graag voordat de Grand Prix van Bahrein aanvangt, weten wie deze mannen precies zijn? Lees onze blog om erachter te komen!

Formule 1 Nederland

Liveblog livery presentaties

Het seizoen van de Formule 1 begint voor het gevoel zodra de eerste livery gelanceerd is. In wat voor wagen gaat Max Verstappen de strijd om de wereldtitel aan en wie komt met de mooiste livery? Lees hier alles in onze liveblog!

GP van Zandvoort 2021

5 redenen waarom de GP van Zandvoort legendarisch zal zijn!

In 2021 gaat het dan eindelijk gebeuren. De Formule 1 keert terug op het circuit van Zandvoort. Wij hebben voor jullie vijf redenen gevonden om juist dit jaar naar deze legendarische race te gaan. Klik op de knop hierboven om erachter te komen wat die redenen zijn!

f1 races

Top 5 meest gereden F1-races

Circuits als Monza, Silverstone en Spa-Francorchamps zijn haast niet weg te denken van de Formule 1-kalender. Wat helpt deze racebanen aan hun legendarische status en wat zijn de top vijf meest gereden Grands Prix? Lees het in onze blog!

Grand Prix Jeddah

De eerste Grand Prix in Saoedi-Arabië

Voor het eerst strijkt de Formule 1 neer in Saoedi-Arabië. Op het tijdelijke circuit van Djedda worden de coureurs uitgedaagd om tijdens een nachtrace op een bijzondere manier de geschiedenisboeken in te gaan. Lees hier alles over het circuit van Djedda, een toekomst in Riyadh en het rijkdom van de Corniche!