Formule 1 Las Vegas

De Grand Prix van Las Vegas wordt in 2023 op zondag 18 november gereden. Sportreizen.com verzorgd ook voor deze Formule 1-race in 2023 naar Verenigde Staten reizen. De Las Vegas-strip bezoeken? Dan is dat tijdens de Formule 1 Las Vegas het juiste moment. Al onze arrangementen zijn te boeken inclusief tickets, retourvlucht en overnachtingen inclusief ontbijt!

Wij stellen geheel vrijblijvend een reis naar de Formule 1 voor je samen. Ben je op zoek naar een reis-op-maat naar de Grand Prix van Las Vegas? Laat dan jouw persoonlijke wensen achter in de offerteaanvraag en wij doen de rest! Je ontvangt van ons een volledig voorstel op basis van jouw wensen.

Spreek je toch liever iemand persoonlijk over jouw wensen? Bel ons dan direct op +31 (0)85 – 070 5050. Wij vertellen jullie graag het laatste nieuws omtrent de Grand Prix van Las Vegas.

Formule 1 Las Vegas tickets & reizen 2023

Later meer info…

Dat voor veel Formule 1-fans en coureurs het Las Vegas Street Circuit een droom is die uitkomt, is geen leugen. De coureurs starten net buiten het centrum van Las Vegas aan de race. Onderweg komen ze 11 bochten tegen alvorens ze The Strip op rijden. Na bocht 12 rijden ze op een lang recht stuk langs vrijwel alle hoogtepunten. In totaal kent de race 17 bochten en 2 DRS-zones. Coureurs kunnen op het 6,12 kilometer lange circuit snelheden van 342 km/u behalen. De Grand Prix van Las Vegas belooft een geweldige race te worden!

De Grand Prix van Las Vegas is niet geheel nieuw op de Formule 1-kalender. In 1981 en 1982 werd er onder de naam van Caesars Palace Grand Prix al eens gereden in Sin City. Nu, meer dan veertig jaar later, keert de Formule 1 terug in Las Vegas. Dit gebeurt wel op een ander circuit. Inmiddels is er een prachtige rit gepland over een stratencircuit die de coureurs recht langs alle hoogtepunten op The Strip brengt.

Hoewel de eerste winnaar op dit circuit nog moet volgen, vind je hier de vorige winnaars van een Grand Prix van Las Vegas:
1981: Alan Jones (Williams-Ford)
1982: Michele Alboreto (Tyrrell-Ford)

Hier vind je handige informatie voor je reis naar Las Vegas

Het land:

De Verenigde Staten heeft een rijke racecultuur. Naast de NASCAR wint ook de Formule 1 enorm aan populariteit. Met de Grand Prix van Las Vegas is het in 2023 de derde GP in de VS. Naast Miami en Austin wordt er dus nu ook geracet in ‘Sin City’. Las Vegas is gelegen in de staat Nevada, dat voor het overgrote deel bestaat uit woestijn. Verblijf wat langer in Las Vegas en breng een bezoek aan de Grand Canyon, Death Valley National Park of maak een tripje naar Los Angeles!

Hoofdstad: 

De hoofdstad van de Verenigde Staten is Washington D.C. Vanuit Las Vegas is het ruim 3900 kilometer rijden voordat je de hoofdstad hebt bereikt. Mocht je echt graag het uitstapje maken, dan raden wij aan een binnenlandse vlucht te nemen. Washington D.C. staat bekend om de vele musea en natuurlijk het Witte Huis en het Capitool.

Hoofdstad van de staat Nevada is Carson City en is gelegen op zo’n 7 uur rijden van Las Vegas. Dit kleine stadje telt zo’n 58.000 inwoners en is ondanks dat het het bestuurlijke hart van de staat vormt, niet heel spectaculair om te bezoeken. Dan zijn Reno (een soort mini-versie van Las Vegas) en The Sin City zelf een stuk interessanter om te bezoeken!

Taal:

In vrijwel heel de Verenigde Staten is het Engels voertaal nummer één. Ook in Las Vegas is dat niet anders. Wel zul je merken dat de invloed van de Spaanse taal aanwezig is. Naar schatting is van 23% van de bevolking in Las Vegas Spaans de moedertaal. Leuk weetje: Las Vegas betekent ‘de weiden’ in het Spaans. Niet bepaald hoe het er