The Masters of Darts Reizen & Tickets

The Masters of Darts is een jaarlijks terugkerend evenement eind januari. Het toernooi staat op de dartskalender tussen het populaire World Darts Championship en de eerste speeldag van de Premier League of Darts. The Masters of Darts wordt jaarlijks in Milton Keynes gehouden.

Milton Keynes is een stad op zo’n 80 kilometer ten noordwesten van Londen. De stad Milton Keynes is ontworpen in 1967 en ligt opzettelijk op de grens van de steden gebieden Londen & Birmingham en Nottingham. The Masters of Darts wordt over drie dagen gespeeld in een knock-out vorm met iedere dag een andere ronde. De finalisten hebben dus op iedere speeldag gespeeld. Dit is een voordeel als je de toppers graag zou willen zien. Wedstrijdsysteem van dit toernooi is dat men met het ‘Best of Legs’ principe speelt en niet met sets.

Wil jij in 2024 The Masters of Darts live meemaken?

In 2024 organiseren wij weer onvergetelijke dartsreizen naar The Masters of Darts! Wil jij de volgende editie de sfeer live meemaken? Vraag een offerte aan met jouw specifieke wensen. Zodra er meer bekend is over de wedstrijden en tickets informeren wij je over onze dart-arrangementen. Je ontvangt dan een compleet reisvoorstel op basis van jouw persoonlijke wensen.

The Masters of Darts Reizen & Tickets

MK Arena, Milton Keynes

De MK Arena in Milton Keynes ligt naast het MK Stadium waar de plaatselijke voetbalclub speelt. De MK Arena wordt vaak voor verschillende doeleinden gebruikt. Naast dit dartevenement worden er ook muziek evenementen en conferenties gehouden. De MK Arena is goed vanuit de stad te bereiken met het openbaar vervoer, en ligt niet ver van het centrum af.

Afbeeldingsresultaat voor Milton keynes darts

Historie van de Masters of Darts

De UK Masters werd in 2013 voor het eerst gehouden in Edinburgh Schotland. Ook in 2014 was Edinburgh de speellocatie voor dit evenement. In 2015 werd Unibet sponsor van de UK Masters waardoor het evenement van speelstad veranderde naar Milton Keynes. Ook de datum veranderde van eind november naar januari. Van 2015 tot en met 2023 bleef de speelstad ongewijzigd.

Winnaars Masters of Darts: 
2013: Phil Taylor
2014: James Wade
2015: Michael van Gerwen
2016: Michael van Gerwen
2