Premier League of Darts – Reizen & Tickets

De Premier League of Darts begint jaarlijks op de eerste donderdag van februari en kent 16 speelronden in evenveel verschillende speelsteden. In de Premier League Darts zitten in totaal 10 deelnemers. De eerste 4 deelnemers worden automatisch toegewezen doordat zij de top 4 vormen van de wereldwijde ranglijst. De overige 6 deelnemers worden aangewezen, 4 door de PDC (Professional Darts Corporation) en 2 door Sky Sports.

Judgement Night

De twee spelers die na de negende speelronde (de zogeheten “Judgement Night” ) op de onderste 2 plaatsen van de ranglijst staan worden geëlimineerd. In de weken die daarna volgen spelen ze allemaal nog 1 maal tegen elkaar om uiteindelijk de top 4 van de eindlijst over te houden. Deze 4 darters gaan op de laatste avond een halve finale de nummer 1 tegen de nummer 4 en nummer 2 tegen nummer 3. De winnaars gaan naar de finale waar uiteindelijk een “first to 11 legs” wordt gespeel. De winnaar mag zich de winnaar van ‘Premier League of Darts’ noemen.

Aanbod Premier League of Darts 2022

Historie van de Premier League of Darts

De Premier League Darts bestaat sinds 2005. Phil Taylor is samen met Michael van Gerwen recordhouder met 6 titels.
Hieronder alle winnaars van de Premier League Darts:

2005 Phil Taylor (ENG)
2006 Phil Taylor (ENG)
2007 Phil Taylor (ENG)
2008 Phil Taylor (ENG)
2009 James Wade (ENG)
2010 Phil Taylor (ENG)
2011 Gary Anderson (SCH)
2012 Phil Taylor (ENG)
2013 Michael van Gerwen (NLD)
2014 Raymond van Barneveld (NLD)
2015 Gary Anderson (SCH)
2016 Michael van Gerwen (NLD)
2017 Michael van Gerwen (NLD)
2018 Michael van Gerwen (NLD)
2019 Michael van Gerwen (NLD)

Speellocaties en speelsteden – Premier League of Darts

3Arena

De 3Arena (voorheen The O2) ligt prachtig op de noordoever van de rivier de Liffey in Dublin. De 3Arena bied plaats aan ongeveer 13.000 mensen. De stad Dublin staat bekend om de Guinness bier en de gezellige pubs in het centrum. De stad Dublin is dus ideaal te combineren met een avondje Darts

Motorpoint Arena Cardiff

Motorpoint Arena Cardiff ligt midden in het centrum van Cardiff, de hoofdstad van Wales. Als echte sportfan mag een bezoek aan het Millennium Stadium niet ontbreken, dit is het nationale stadion van Wales voor de voetbal en rugby wedstrijden.

Metro Radio Arena

Metro Radio Arena ligt in Newcastle upon Tyne, Metro Radio Arena is een arena voor onder andere muziek-, sport- en business evenementen. Newcastle staat bekend om zijn uitgaansgelegenheden daardoor is dit de perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijke reis. Voor een reis naar Newcastle kunt u zowel met de boot als met het vliegtuig de oversteek maken.

Mercedes-Benz Arena

Mercedes-Benz Arena ligt in het historische Berlijn. Deze arena had vroeger de naar O2 World. Berlijn zit vol met allerlei bezienswaardigheden waaronder het Olympisch stadion, de Berlijnse muur en de wijk Kreuzberg. Dit is een multiculturele buurt waar u allerlei verschillende etensgelegenheid bij elkaar hebt zitten. Berlijn is zowel met de trein als vliegtuig te bereiken.

Westpoint Arena

De Westpoint Arena biedt plaats aan ongeveer 7500 mensen en staat sinds 2009 op de speelkalender. Exeter ligt in het zuidwesten van Engeland. Het staat vooral bekend om zijn oude gebouwen en zijn prachtige natuur. Exeter heeft ook een aantal gezellige pubs waar je altijd nog terecht kan om de avond even af te sluiten met een drankje.

First Direct Arena

First Direct Arena, voorheen “the Leeds Arena” het biedt plaats aan maximaal 13.500 mensen. Leeds heeft ook een plaatselijke voetbalclub genaamd Leeds United FC. Je kunt deze reis prima combineren met een wedstrijd van deze voetbalclub. Ze spelen namelijk op de 6de van maart thuis tegen Wolverhampton Wanderers.

Motorpoint Arena Nottingham

Motorpoint Arena Nottingham bied plaats aan 10.000 mensen en ligt in het mooie centrum van Nottingham. Nottingham staat vooral bekend om de legende van Robin Hood. Hij zou daar hebben geleefd. De bekendste attractie is toch wel het 17de eeuwse Nottingham Castle.

The SSE Hydro Glasgow

The SSE Hydro in Glasgow is geopend in 2013 en biedt plaats aan 13.000 mensen. Het is de nummer 8 op de Engelse lijst van meest verkochte tickets van 2016. Glasgow staat ook bekend om de 2 voetbalclubs die er hun thuishaven hebben. Celtic en Glasgow Rangers.

The SSE Arena Belfast

The SSE Arena in Belfast maakt onderdeel uit van het Odyssey Centre in Belfast, Noord-Ierland. Het is gebouwd in 2000 en helemaal gerenoveerd in 2015. Sinds 2008 worden hier een speelronden van de Premier League Darts afgewerkt. Voor een avond vol plezier en een drankje zijn de pubs zeker een aanrader, zoals: Kelly’s Cellars en Laverys. Deze pubs bestaan al beide meer dan 100 jaar en zij gelegen in het gezellige centrum van Belfast.

Echo Arena

De Echo Arena is een evenementencomplex in de docks van Liverpool en heeft een capaciteit van 12.000. Het centrum van Liverpool is altijd gezellig met allerlei cafés en pubs. Deze reis is prima te combineren met de voetbalwedstrijd Everton-Liverpool. “DE stadsderby van Liverpool”.

The Sheffield Arena

The Sheffield Arena is prima te bereiken vanaf zowel Sheffield als Rotherham. The Sheffield Arena is onder ander een locatie voor the X Factor, Britain’s Got Talent en ijshockey wedstrijden. The Beer House is een echte aanrader om de reis te beginnen of af te sluiten. The Leadmill is een echte discotheek waar u tot in de late uurtjes kunt doorgaan.

Ahoy

Ahoy is natuurlijk wel bekend in Nederland en ligt in Rotterdam en hier worden veel verschillende evenementen georganiseerd waaronder de Vrienden van Amstel LIVE en het ABN AMRO World Tennis Tournament. Kortom het is lekker dichtbij huis en een mooie avond weg.

The Manchester Arena

The Manchester Arena ligt op een geweldige locatie in het centrum van Manchester en is met allerlei verschillende vormen van het openbaar vervoer te bereiken. Alleen the O2 in Londen weet meer kaarten te verkopen. Manchester kent een gezellige stad waar veel op loopafstand is te beleven. Deze reis is ook prima te combineren met een voetbalwedstrijd in Manchester. Bijvoorbeeld Manchester United-Arsenal.

The Arena Birmingham

The Arena Birmingham ligt in het centrum van Birmingham. Het is een indoor sport- en evenementen arena. met een capaciteit van ongeveer 12.000. De verschillende pubs en nachtclubs vind je allemaal in het centrum van Birmingham. Voor de Pubs moet je rondom Broad Street zijn en voor de nachtclubs moet je in de buurt zijn van the Mailbox.

The BHGE Arena

The BHGE Arena ligt in Aberdeen. Hier hebben al verschillende grote artiesten hun concerten gegeven zoals: Rihanna, The Foo Fighters en Jay-Z. Sinds 2006 staat The BHGE Arena op het programma. Voor een Avondje in de kroeg kun je he beste naar Belmont Street gaan. Hier vindt je de beste pubs en wodkabars. Ga je iets zuidelijker, Bath Street, dan kom je bij de clubs uit.

The O2 Londen

The O2 Londen is toch wel het slotstuk van de Premier League Darts, hier wordt “DE finale gespeeld”. Londen is natuurlijk een grote stad met een grote historie en veel voetbalclubs. Op de zaterdag na de finale van de Premier League Darts wordt de Emirates FA Cup finale gespeeld in het Wembley Stadium in Londen. Hier hebben wij ook verschillende opties voor.

Liever persoonlijk contact?

Bel ons op 085 - 070 5050

Aanbevolen

De GP van Hongarije is een feest om te bezoeken!