GP van Zandvoort 2021

De GP van Zandvoort tovert bij iedere Nederlandse sportliefhebber ongetwijfeld een lach op het gezicht. Het circuit in de duinen werd de laatste jaren om verschillende redenen niet opgenomen in de Formule 1-kalender. Omcirkel 5 september 2021 alvast in je agenda. Wij zetten voor jullie alvast vijf redenen op een rij waarom juist deze editie historisch zal zijn! 

1. De GP van Zandvoort wordt voor het eerst in 36 jaar gereden 

Dit punt was onvermijdelijk. De Grand Prix van Nederland werd voor het laatst in 1985 gereden. Dat is een ongekend lange tijd geleden. Het is daarom ook fantastisch om dit jaar weer te mogen afreizen naar het circuit van Zandvoort. Toen in 1985 het Formule 1-circus voor het laatst zijn kampen opsloeg in Zandvoort, waren de meeste deelnemende coureurs van dit seizoen nog niet eens geboren. Enkel Lewis Hamilton (0,5 jaar), Fernando Alonso (3 jaar) en Kimi Räikkönen (6 jaar) hadden al het levenslicht gezien. Om nog maar eens te bevestigen hoe lang het al geleden is: Onder meer Lando Norris werd langer dan vijftien jaar na de overwinning van Niki Lauda op Nederlandse bodem, geboren. We kunnen jullie verzekeren, vrijwel iedereen van de huidige coureurs reden én zagen nog nooit een Formule 1-race op het circuit van Zandvoort.

2. Eerste grote sportevenement post-corona

Als de planning en routekaart van het vaccineren in Nederland niet teveel tegenslagen kent, zou het merendeel van de Nederlandse bevolking in september ingeënt moeten zijn. Daarom hebben wij er veel vertrouwen in dat het zomaar eens het eerste grote sportevenement post-corona kan zijn. In juli worden er natuurlijk een aantal wedstrijden voor het Europees Kampioenschap voetbal op Nederlandse bodem gespeeld, maar uiteindelijk zal de GP van Zandvoort het eerste op zichzelf staande grote sportevenement worden van 2021! Daarnaast zijn evenementen van deze omvang al enorm bijzonder in Nederland. Verwacht wordt dat er meer dan 100.000 mensen op de race afkomen. Als het allemaal mee zit zelfs het dubbele aantal. Als dat geen Formule 1-feest wordt, dan weten wij het ook niet meer.

3. Cruciale race Max Verstappen in strijd om wereldtitel

De grote vraag die bij veel Formule 1-fanaten al opborrelt is: ‘Gaat Max Verstappen het dit jaar doen?’. Veel van hen zullen niet heel blij zijn geweest toen het nieuws naar buiten kwam dat Lewis Hamilton alsnog een jaar zijn contract bij Mercedes had verlengd. Voor de neutrale fan is het overigens wel smullen. Een nek-aan-nek race tussen Verstappen en Hamilton zou natuurlijk geweldig zijn voor de sport én liefhebber. De ervaring leert dat de Engels recordkampioen over het algemeen mede met behulp van zijn snellere bolide Verstappen voor blijft. Toch denken wij dat dit zomaar het jaar kan zijn dat het Nederlandse racetalent zijn eerste wereldtitel binnen kan halen. Als Max het in 2021 voor elkaar zou krijgen, zal de GP van Zandvoort cruciaal zijn in zijn pad naar de wereldtitel.

4. De GP van Zandvoort is de eerste Nederlandse Grand Prix voor Sportreizen.com

Hoewel wij al jarenlang geweldige Formule 1-reizen organiseren, wordt het voor ons ook de eerste keer bij een Grand Prix in Nederland. Tijdens tientallen Grands Prix hebben veel Formule 1-fans kunnen genieten van langsvliegende superbolides door bij Sportreizen.com hun GP reis te boeken. Uiteraard zijn er voor 2021 ook weer Formule 1 reizen te boeken, waaronder naar de GP van Zandvoort. Hierbij boek je naast Silver 2 GP tickets ook nog eens drie heerlijke overnachtingen in een 4-sterren hotel aan het IJmeer in Amsterdam. Daarnaast zijn ook OV-tickets voor het weekend inbegrepen zodat je gemakkelijk van Amsterdam naar het circuit van Zandvoort af kunt reizen.

5. Historisch voor jou: jij kunt erbij zijn!

Punt vijf is misschien nog wel de meest bijzondere reden waarom de GP van Zandvoort historisch zal zijn. Jij kunt er namelijk zelf live bij zijn! Boek je GP reis nu bij Sportreizen.com en verzeker jezelf van een plekje aan het circuit van Zandvoort. Toch nog een beetje nerveus of de race wel door kan gaan met alle coronaperikelen die er gaande zijn? Volgens ons is er geen reden om je druk te maken. Boek jij namelijk je reis bij ons, dan bieden wij jou een 100% refundgarantie bij negatief reisadvies én bij een eventuele race zonder publiek. Waar wacht je nog op! Ben er snel bij want op = op!