Starttijden formule 1

Nederlandse Formule 1 starttijden 

Per land zullen de starttijden verschillen aankomend seizoen in de Formule 1. Om 15:00 Nederlandse tijd zullen de meeste race van start gaan. Dit geldt voor alle Europese races. We zullen ook een aantal keer vroeg moeten opstaan of dineren bij de televisie. Maar als echte Formule 1-fans hebben wij dat ervoor over. Aankomend seizoen zullen we tweemaal vroeg moeten opstaan. De GP’s van Japan en Australië worden allebei gereden om 7 uur ‘s ochtends Nederlandse tijd. Dat wordt een aantal wekkers zetten!

Lichten uit om drie uur

Waar vorig jaar de races nog allemaal begonnen om tien over, gaat dit volgend seizoen anders. De meeste races zullen ‘gewoon’ gaan plaatsvinden op het uur. Dit geldt voor alle Europese races op die van Sotsji en Silverstone na. Deze twee beginnen een uur later. Ook is er een uitzondering gemaakt voor de GP van Bakoe. De starttijd van dit spektakel staat genoteerd om 14 uur. De aankomende tijd kunnen we om drie uur Nederlandse tijd klaar zitten voor de buis. Op dit tijdstip gaan bij de meeste Europese Grands Prix de lichten uit. Alleen geldt dit niet voor de openingsrace van het seizoen.

Aan het einde van de middag

Als je nou geen zin hebt om de hele middag thuis te blijven voor de Formule 1 zijn de races van Bahrein (de seizoen opener) en Saudi-Arabië het beste voor jou. Beide races beginnen om 17:00, zo heb je bijna de hele middag om iets te ondernemen en toch een race mee te pikken.

Avondraces

Een avondrace heeft zo haar voor- en nadelen. Je kunt de hele dag gaan wandelen in het bos of alle voetbalpotjes in de middag bekijken. Echter moet je wel de hele dag wachten voordat de coureurs dan eindelijk gaan racen. De Grand Prix in Brazilië bijvoorbeeld, dé race van Max Verstappen die je niet kan missen! De race begint om 18:00, dat wordt dus met het bord op schoot kijken naar één van de snelste sporten ter wereld. Voor de rest vinden we de GP’s van Canada en Mexico terug om 20:00. De meest late race die wordt gereden is in de Verenigde Staten. De starttijd van deze race is om 21:00, lekker met een bak popcorn op de bank! Genoeg tijden om uit te kiezen aankomend seizoen. Maar welke is nou het meest ideaal?