Formule 1 reizen & tickets – Silverstone, GP Groot-Brittannië

De Grand Prix van Groot-Brittannië wordt verreden op het circuit van Silverstone en staat gepland in het weekend van 14 juli 2019.

Voor deze  Grand Prix bieden wij geheel op maat gemaakte arrangementen aan.Wij stellen graag geheel vrijblijvend een F1-reis voor je samen.

Wil je een reis-op-maat naar de Grand Prix van Groot-Brittannië, volledig afgestemd op jouw persoonlijke wensen? Vraag dan via het tabblad ‘Offerte aanvragen’ een offerte aan voor jouw Formule-1 reis naar Groot-Brittannië. Je ontvangt van ons een compleet reisvoorstel op basis van jouw wensen. Neem direct contact op via het contactformulier.

Liever persoonlijk iemand spreken? Bel ons dan direct op +31 (0)85 – 070 5050. Wij houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden rondom de Grand Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone.

Offerte aanvragen voor Grand Prix Silverstone, Groot Brittannië

Het circuit: Circuit Silverstone

Het circuit van Silverstone is goed te bereiken vanaf de vliegvelden van London Luton en Birmingham. Vanaf beide luchthavens is het ongeveer een uur rijden. De weersomstandigheden tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië zijn vaak wisselvallig. Ondanks het feit dat de race altijd in de zomer wordt verreden, is het regelmatig regenachtig tijdens de GP.

Het circuit zelf heeft een totale afstand van een kleine 5,9 kilometer en bevat 18 bochten. Er worden tijdens de race 51 ronden gereden.

Tribunes

General Admission:
De General Admission tickets zijn staanplaatsen rondom het gehele circuit. De mooie groene omgeving zorgt voor veel mooie plaatsen en mogelijkheden om de race te bekijken.

Stowe tickets (Silver):
In de bocht voor de laatste chicane voor de start/finishlijn staan de Stowe tribunes, die perfect zicht bieden op het lange rechte stuk vanaf Becketts. Na de bocht zie je de coureurs richting de finish racen!

International Pits Straight tickets:
Deze tribune biedt geweldig zicht op de coureurs die uit de bocht komen en de start/finishlijn. De tribune bevindt zich tegenover de welbekende ‘Silverstone Wing’.

Campings nabij Silverstone

De camping van Silverstone staat bekend als een echte Formule 1 ‘experience’. Op de camping zelf wordt veel georganiseerd. Hierbij kun je denken aan tijdelijke pubs, eetgelegenheden, live podia, wellness faciliteiten, jacuzzi’s en complete kermisattracties die naast de Grand Prix voor extra vermaak zorgen. De combinatie van deze faciliteiten en de Grand Prix van Engeland zorgt voor een leuke festivalsfeer rondom het circuit.

Historie GP Groot Brittannië

In 1948 werd de Grand Prix van Groot-Brittannië voor het eerst georganiseerd op het circuit van Silverstone. In 1926 vond de eerste race in Groot-Brittannië al plaats op het Brooklands-circuit. Tot en met 1986 werd de race afwisselend georganiseerd op het circuit van Aintree, Brands Hatch en Silverstone. Vanaf 1987 is Silverstone het vaste circuit voor de Grand Prix van Groot-Brittannië geworden.

De laatste 10 winnaars GP Groot Brittannië, Circuit Silverstone

Luigi Villoresi won in 1948 de eerste naoorlogse Grand Prix van Groot-Brittannië in zijn Maserati, en sindsdien hebben veel legendarische coureurs hem dit nagedaan. Denk hierbij aan Niki Lauda, Nigel Mansell en Alain Prost.

Hieronder de laatste 10 winnaars van de Grand Prix van Groot-Brittannië op Silverstone:

2008: Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes)
2009: Sebastian Vettel (Red Bull-Renault)
2010: Mark Webber (Red Bull-Renault)
2011: Fernando Alonso (Ferrari)
2012: Mark Webber (Red Bull-Renault)
2013: Nico Rosberg (Mercedes)
2014: Lewis Hamilton (Mercedes)
2015: Lewis Hamilton (Mercedes)
2016: Lewis Hamilton (Mercedes)
2017: Lewis Hamilton (Mercedes)

Aanbevolen