Formule 1 reizen & tickets – Paul Ricard, GP Frankrijk

De Grand Prix van Frankrijk wordt verreden op het Paul Ricard Circuit nabij Marseille en staat gepland in het weekend van 24 juni 2019.

Voor deze  Grand Prix bieden wij geheel op maat gemaakte arrangementen aan.Wij stellen graag geheel vrijblijvend een F1-reis voor je samen.Wil je een reis-op-maat naar de Grand Prix van Frankrijk, volledig afgestemd op jouw persoonlijke wensen? Vraag dan via het tabblad ‘Offerte aanvragen’ een offerte aan voor jouw Formule-1 reis naar Frankrijk. Je ontvangt van ons een compleet reisvoorstel op basis van jouw wensen.

Neem direct contact op via het contactformulier.
Liever persoonlijk iemand spreken? Bel ons dan direct op +31 (0)85 – 070 5050. Wij houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden rondom de Grand Prix van Frankrijk.

Offerte aanvragen Grand Prix Paul Ricard, Frankrijk

Het circuit: Paul Ricard

Het circuit ligt in Zuid Frankrijk en is goed te bereiken via de luchthavens van Nice en Marseille. Doordat Marseille, Nice en Toulon dicht bij het circuit en aan zee liggen is dit net als de Grand Prix van Spanje goed te combineren met een hotel aan het strand. De Grand Prix wordt in juni verreden waardoor de temperatuur ook zeer aangenaam is in deze regio.

Het Circuit van Paul Ricard ligt in de prachtige streek Provence / Côte d’Azur en is prima per vliegtuig te bereiken. Het circuit ligt in het plaatsje Castellet dat 3800 inwoners telt. Een hotel is daarom in een van de omliggende steden handiger. Marseille, Nice en Toulon liggen op een mooie afstand van het circuit.

Het circuit zelf heeft een totale afstand van 5,8 kilometer met hierin 10 bochten. De coureurs rijden 80 rondjes op dit circuit.

De laatste 10 winnaars GP Frankrijk, Paul Ricard

De Grand Prix van Frankrijk werd in 1950 voor het eerst georganiseerd in Reims. Pas in 1971 werd de eerste Franse Grand Prix op het Paul Ricard circuit gehouden. Na veel afwisseling tussen andere circuits (Dijon / Magny Cours) heeft het Paul Ricard circuit tussen 1985 en 1990 de Grand Prix onafgebroken georganiseerd. Vanaf 1991 tot en met 2008 lag de organisatie bij het Magny-Cours circuit. Sinds 2008 is de Grand Prix van Frankrijk weer terug. En sinds 1990 zal de Franse Grand Prix weer verreden worden op het circuit van Paul Ricard.

Hieronder de laatste 10 winnaars van de Grand Prix van Frankrijk op circuit Paul Ricard:

1978: Mario Andretti (Lotus – Ford)
1980: Alan Jones (Williams – Ford)
1982: René Arnoux (Renault)
1983: Alain Prost (Renault)
1985: Nelson Piquet (Brabham – BMW)
1986: Nigel Mansell (Williams – Honda)
1987: Nigel Mansell (Williams – Honda)
1988: Alain Prost (McLaren – Honda)
1989: Alain Prost (McLaren – Honda)
1990: Alain Prost (Ferrari)

Aanbevolen