Red Bull Formule 1

Heeft Red Bull een Formule 1 kampioenschap waardige auto?

Heeft Red Bull dan eindelijk een Formule 1-kampioenswaardige auto? Aan het einde van het vorige seizoen bewees Red Bull dat het gat naar Mercedes helemaal niet meer zo groot was. In maart, als het seizoen begint, zijn de ogen meteen gericht op de Oostenrijkse renstal. Kunnen de mannen van Red Bull de jacht op Mercedes dan eindelijk gaan openen? Het seizoen eindigde goed voor de Oostenrijkse renstal. Verstappen won de GP van Abu Dhabi tijdens de seizoensafsluiter. Ook wist Verstappen op Silverstone te winnen en behaalde hij een groot aantal podiums. 

De auto of coureur? 

Wat was er vorig seizoen zo goed aan de RB-16. Was het de auto die tussen het middenveld en de Mercedes inzat? Of de coureur die de bolide bestuurde? Pierre Gasly en Alexander Albon zijn er beide niet in geslaagd om succesvol te worden bij Red Bull Racing in de Formule 1. Wie dat wel is gelukt is Nederlander Max Verstappen. De Limburger is de absolute ster binnen het team. Alles moet wijken om de Nederlander wereldkampioen te maken, en dat kan met zijn talent. Vorig jaar stond hij er telkens alleen voor. Zijn teamgenoot Alexander Albon kon de snelheid van Verstappen niet aan. Maar wellicht komt er dit jaar wel hulp.

Mexicaanse bliksemafleider

De hulp die Verstappen niet kreeg, krijgt hij dit jaar misschien wel! Sergio Pérez en Red Bull Racing sloegen afgelopen winter de handen ineen. De Mexicaan komt over van Racing Point waar hij een uitstekend seizoen draaide. Pérez werd vierde in het WK-klassement en miste daarbij twee races door het oplopen van het Corona-virus. 

De Mexicaan komt binnen bij Red Bull Racing als ‘best of the rest’. Pérez kan een belangrijke rol gaan spelen als hij het tempo van de toppers weet bij te houden. Hij kan dan bliksemafleider worden en de Mercedessen in de weg gaan zitten, zodat Max Verstappen misschien wel zijn eerste wereldkampioenschap kan binnenslepen. Of dat gaat gebeuren is de vraag, wel krijgen we antwoord op de vraag: Is Pérez het laatst ontbrekende puzzelstukje bij Red Bull Racing?

Wil jij live bij een race van Max Verstappen zijn? Bekijk hier het gehele aanbod van Sportreizen.com.