Formule 1 reizen & tickets – Hockenheimring, GP Duitsland

De Grand Prix van Duitsland wordt verreden op de Hockenheimring Circuit en staat gepland in het weekend van 28 juli 2019. Voor deze  Grand Prix bieden wij een geheel georganiseerde busreis aan.

Wil je een reis-op-maat naar de Grand Prix van Duitsland, volledig afgestemd op jouw persoonlijke wensen?Vraag dan via het tabblad ‘Offerte aanvragen’ een offerte aan voor jouw Formule-1 reis naar Duitsland. Je ontvangt van ons een compleet reisvoorstel op basis van jouw wensen. Neem direct contact op via het contactformulier.
Liever persoonlijk iemand spreken? Bel ons dan direct op +31 (0)85 – 070 5050. Wij houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden rondom de Grand Prix van Duitsland.

Laat hier je gegevens achter en wordt direct op de hoogte gesteld zodra wij voor Hockenheim 2020 in de verkoop gaan:

  Het circuit: Hockenheimring

  Onder de Nederlanders is het circuit erg populair. Het circuit ligt namelijk op 3 uur rijden van Maastricht. Net ver genoeg voor de meeste Nederlanders om erheen te rijden met de auto. Voor de mensen die toch liever met het openbaar vervoer reizen is het vliegveld van Frankfurt en het treinstation van Frankfurt een goed alternatief.

  Het Circuit van Hockenheim ligt erg mooi tussen de Duitse heuvels in west Duitsland tussen Frankfurt en Karlsruhe. De Grand Prix van Duitsland vindt plaats in de maand juli, waardoor het weer er prima is. Door de goede snelwegen in Duitsland is het goed vanuit Nederland te bereiken. De steden rondom Hockenheim (Karlsruhe, Mannheim, Stuttgart en Frankfurt) zorgen voor veel overnachtingsmogelijkheden. Het circuit zelf heeft een totale afstand van 4,5 kilometer met hierin 13 bochten. De coureurs rijden 67 rondjes op dit circuit.

  Het circuit zelf heeft een totale afstand van 4,5 kilometer met hierin 13 bochten. De coureurs rijden 67 rondjes op dit circuit.

  Tribunes

  Het Hockenheim kent 5 hoofdtribunes die verdeeld zijn in verschillende categorieën:

  Innentribune
  De Innentribune staat aan de binnenkant van het circuit. Hoe hoger je op deze tribune gaat zitten hoe prijziger het kaartje. Dit alles heeft te maken met het overzicht. Deze tribune staat namelijk bij een S bocht, de raceauto’s zijn dus zeer goed te zien vanaf deze tribune. De tribune is in totaal verdeeld in 3 categorieën. Cat. 5 tot en met Cat. 7.

  Nordtribune
  De Nordtribune staat bij de eerste bocht vanaf de start. Deze tribune is ook onderverdeeld in 3 categorieën. Deze tribune heeft tickets uit categorie 3 tot en met categorie 5. Ook hier zijn de plekken hoger op de tribune iets prijziger dan de lagere plekken in verband met het overzicht.

  Sudtribune
  De Sudtribune, bij de bocht voor de finish, heeft een extra hoge tribune. Vanaf deze tribune kun je meer zien dan alleen de bocht en de pit. Je kunt ver voor je uit kijken en het grootste gedeelte van het circuit zien. Deze plaatsen hoog op de tribune vallen onder de categorie 1. Haupttribune De Haupttribune is de hoofdtribune. Vanaf hier zit je met je neus overal bovenop. De finish, de start, de pitstops, de voorbereidingen, etc. Niets ontgaat je vanaf deze plek. Op de hoofdtribune zijn alleen categorie 2 plaatsen mogelijk.