Formule 1 Qatar

De Grand Prix van Qatar keert in 2023 weer terug op de kalender na een jaar van afwezigheid. Sportreizen.com is er ook dit jaar weer bij. Boek nu een geheel georganiseerd arrangement naar de Formule 1 Qatar! Alle onze reizen zijn te boeken inclusief tickets, retourvlucht, overnachtingen, vervoer ter plekke én reisbegeleiding.

Bij interesse stellen wij geheel vrijblijvend een reis naar de Formule 1 samen. Heb je voorkeur voor zitplaats, hotelovernachting óf vlucht? Dan is het mogelijk om jouw persoonlijke wensen achter te laten. Dan kijken wij samen met jou naar de mogelijkheden. Je ontvangt dan van ons een volledig voorstel op basis van jouw wensen.

Ga je toch liever in persoonlijk in gesprek over jouw wensen of boeking? Bel ons dan op +31 (0) 85 – 070 50 50.

Formule 1 Qatar tickets & reizen 2023

Meer info volgt…

Het circuit: Losail International Circuit

Het Losail International Circuit ligt net buiten de Qatarese hoofdstad Doha. In 2023 keert de Formule 1 terug voor een tweede race in de geschiedenis van het circuit. In 2021 maakte het Losail International Circuit zijn debuut op de kalender van de Formule 1. Helemaal onbekend is Qatar niet voor motorsportliefhebbers. Het circuit net buiten Doha wordt al sinds 2004 ingezet als een van de racelocaties voor de MotoGP.

Het circuit heeft een lengte van 5,4 kilometer en bevat in totaal 16 bochten. Een interessante race dus! In totaal rijden de coureurs hier 57 rondes.

De laatste winnaars GP Qatar, Losail International Circuit

De Grand Prix van Qatar werd pas een keer gereden. In 2021 gooide COVID-19 roet in het eten en werd de GP van Qatar noodgedwongen opgenomen op de kalender. Na een jaar van afwezigheid in 2022 staat de Grand Prix van Qatar voor het eerst officieel op de F1-kalender.

Hieronder staan de laatste winnaars van de Grand Prix van Qatar:
2021: Lewis Hamilton (Mercedes)

Hier vind je handige informatie voor tijdens de GP van Qatar

Het land:

Qatar is een van de kleinste landen van het Midden-Oosten. Het schiereiland grenst aan Saoedi-Arabië en is gelegen nabij de Verenigde Arabische Emiraten. Het land heeft zo’n 2,5 miljoen inwoners. Een flinke stijging ten opzichte van 2010, toen er nog slechts 1,7 miljoen Qatarese inwoners waren. Opmerkelijk is dat het merendeel van de inwoners van Qatar niet van Qatarese afkomst is. Sterker nog, er zijn meer Indiërs (630.000) en Nepalezen (400.000) dan Qatari.

Hoofdstad:

De hoofdstad van Qatar is Doha. In totaal telt de stad zo’n 2,4 miljoen inwoners. Dat is 96% van de totale bevolking van Qatar. Het is dan ook de enige stad van het land. Verder zul je in Qatar alleen kleine woestijn- en vissersdorpjes treffen. De Grand Prix op het Losail International Circuit is nabij Doha. Een verblijf in deze miljoenenstad is dan ook voor de hand liggend.