Formule 1 reizen & tickets – Portimão, GP Portugal 2022

Aankomend seizoen staat de GP van Portugal op de kalender. Ook in 2022 bestaat er de kans dat er wordt geracet op het circuit in Portimão. De officiële kalender voor het seizoen 2022 is nog niet aangekondigd en wordt kort na de afloop van het seizoen 2021 verwacht!

Wij voorzien jou graag van een onvergetelijke Formule 1-reis. Wil jij nou een reis-op-maat geheel naar jouw eigen wensen, dat kan! Vraag een offerte aan en stel jouw reis naar de Grand Prix van Portugal zelf samen. Wij gaan dan direct voor jou aan de slag en je zult snel een reisvoorstel van ons krijgen.

Heb je nog vragen of opmerkingen, neem dan persoonlijk contact met ons op. Wij zijn te bereiken via +31 (0)85 – 070 5050 en staan open om alle vragen rondom de Grand Prix van Portugal te beantwoorden.

GP Portugal: Stel je Formule 1-reis samen

Tickets voor de GP van Portugal

Het circuit: Algarve International Circuit

Als er op het moment een circuit een gelegenheidscircuit genoemd mag worden, dan is het wel het Algarve International Circuit in Portimão. Tweemaal werd deze racebaan door de FIA van stal gehaald voor een Formule 1-race. In 2020 was dat voor het eerst. Destijds was het inmiddels 24 jaar geleden sinds de laatste Grand Prix in Portugal werd verreden door de Formule 1. Overigens was het voor het eerst dat de F1 neerstreek in Portimão. Pas in 2008 werd deze snelle baan opgeleverd.

Met een lengte van 4,653 kilometer is het Algarve International Circuit aan de korte kant. Het telt ook maar 15 bochten, waarvan de meesten redelijk snel zijn. Lewis Hamilton heeft nog altijd het laprecord in handen. In 2020 reed hij een ronde in slechts 1:18.750. Wie weet dat er komend seizoen verandering in komt als de Grand Prix van Portugal wederom wordt verreden!

De laatste 10 winnaars GP Portugal, Algarve International Circuit

In het seizoen 2020 werd er historie geschreven op het Autódromo Internacional do Algarve. De eerste Formule 1-GP ooit werd er toen verreden op dit nog jonge circuit. De baan werd namelijk geopend in oktober 2008 en staat bekend als een spectaculair circuit in een heuvelachtige omgeving. Door alle heuvels op de baan ziet de coureur vaak niet wat hem te wachten staat. Blind over de heuvels heen razen met snelheden waar je flink versteld van zult staan. 

De laatste winnaar van de GP van Portugal in Portimão:
2020: Lewis Hamilton (Mercedes)
2021: Lewis Hamilton (Mercedes)

Hier vind je handige informatie voor je reis naar Portugal

Het land:

Portugal is naast de thuisbasis voor de Grand Prix van Portimão ook een fantastisch vakantieland. Met name de Algarve is een populaire verblijfplaats voor internationale toeristen. Plaatsen als Faro, Albufeira en Lagos worden dan ook geregeld aangedaan. Overigens wordt de Grand Prix ook verreden in de Algarve. Naast de badplaatsen in het zuiden van Portugal is ook hoofdstad Lissabon enorm populair onder toeristen. 

Hoofdstad: 

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en daarmee ook de grootste stad van het land. Met ruim 500.000 inwoners is het tweemaal zo groot als tweede stad Porto. Lissabon is bekend van het enorme plein Praça do Comércio, de fadomuziek en volkswijk Alfama. Een bezoek aan de Portugese hoofdstad is dus ook zeker aan te raden. Helaas is het niet te combineren met een weekend Formule 1 in Portimão door de grote afstand (bijna 300 kilometer)

Taal: 

In Portugal spreekt men Portugees. Een taal die wat wegheeft van Spaans en Frans maar in klank wel heel verschillend is. Over het algemeen spreken Portugezen goed Engels. Met name de jongere generatie is opgegroeid met een heel internationaal leven en beheersen de Engelse taal goed. Op en rondom het circuit van Portimão zul je dan ook vrijwel altijd gewoon Engels kunnen spreken. 

Valuta:

Tot aan de invoering van de euro werd er in Portugal betaald met de Portugese escudo. Net als in Nederland en België ging men in 2002 over naar de euro. Er is dus overal met euro’s te betalen. Over het algemeen kun je op de meeste plekken wel met een pinpas betalen. Toch raden wij aan altijd iets van contant mee te nemen voor onverwachte uitgaven. 

Drinkwater: 

Het is mogelijk om kraanwater te drinken in de stedelijke gebieden in Portugal. Toch drinken de meeste Portugezen zelf uit een fles mineraalwater. Dat heeft twee redenen. Allereerst heeft kraanwater een sterke chloorsmaak en geur. Ten tweede is het nog niet heel lang geleden dat de waterinfrastructuur in Portugal nog niet in orde was. Men is dus simpelweg gewoon gewend om uit flessen te drinken. 

Elektriciteit: 

Je hebt voor een verblijf in Portugal geen reisstekker nodig. Men gebruikt enkel stopcontacten van type F, die ook werken met stekkers van type C en F. Oftewel: al jouw Nederlandse apparaten zijn gewoon simpel aan te sluiten op het stroomnet van Portugal. 

Visum: 

Voor een reis naar de Grand Prix van Portugal heb je geen visum nodig. Je kunt vrij in en uit reizen met een identiteitskaart of paspoort. 

Klimaat: 

Portimão ligt aan de zee en heeft daarmee een mediterraan klimaat. De zomers zijn dus heet en droog. In de winter heb je zachte temperaturen. Temperaturen onder het nulpunt komen dan ook zelden voor. De gemiddelde jaartemperatuur in Portimão is 21 graden Celsius. Er is dus een grote kans dat jij kunt genieten van heerlijk weer tijdens de GP van Portugal. 

Eetgewoonten:

Het diner begint in Portugal net als in landen als Spanje, Italië en Frankrijk pas later in de avond. Op zijn vroegst schuift de Portugees om 19:00 aan. Ga je voor een echte lokale specialiteiten? Dan kun je kiezen uit de vele visgerechten en heerlijke steaks. Dat is niet overdreven. Er zijn weinig plekken ter wereld waar je voor zo’n laag bedrag steaks eet van deze kwaliteit!

Liever persoonlijk contact?

Bel ons op 085 – 070 5050

Aanbevolen

De GP van Hongarije is een feest om te bezoeken!

Bolides door de heuvels

De hoge snelheden in combinatie met de heuvelachtige ligging van het circuit zorgen voor fraaie beelden. Aan boord bij de auto van de coureurs zie je de bolide over het circuit heen vliegen. Scherpe bochten die blind omhoog gaan en vervolgens weer steil naar beneden lopen. Alsof je op een mountainbike zit en een tocht maakt door een bos heen, dat allemaal op volle snelheid. Dat maakt dit circuit anders dan alle andere, een unieke baan in een schitterende omgeving.   

GP Portugal garant voor tropisch weer

In het Algarve gebied zijn vrijwel altijd goede weersomstandigheden. In de streek zijn de winters zacht en de zomers heerlijk. De temperaturen komen zelden onder de 10 graden uit en het gebied staat garant voor zon. Mochten de temperaturen in mei oplopen dan is er geen man overboord. Het circuit ligt namelijk maar een kleine twintig minuten van het strand vandaan. Een verfrissende duik in de Atlantische Oceaan is dus geen gekke gedachte. 

Algarve heeft alles!

Mocht Max Verstappen de GP in Portugal gaan winnen is het tijd voor maar één ding: feesten. Laat het circuit nou net redelijk in de buurt van Albufeira liggen. In veertig minuten kun jij op de ‘The Strip’ staan met een biertje in je hand. Albufeira is het absolute uitgaansgebied waar het vieren van een feestje de hoogste prioriteit heeft. Als de mogelijkheid zich voordoet kun je naast het strand en het uitgaansgebied ook verschillende boottochten ervaren. Onder meer dolfijnen spotten en langs verschillende unieke natuurgebieden varen, behoren tot de mogelijkheden. De GP wordt gereden tijdens de meivakantie, en wat is een betere omgeving dan Algarve om er even tussenuit te gaan!