Formule 1 Monaco
De Formule 1 in Monaco rijdt de Grand Prix op het Circuit van Monaco. Het Circuit van Monaco is een stratencircuit door de straten van Monte Carlo. Het Formule 1-circus keert hier in het weekend van 23 t/m 25 mei 2025 weer terug! Voor deze Grand Prix bieden wij geheel op maat gemaakte arrangementen aan. Wil jij in 2025 er live bij zijn? Laat dan geheel vrijblijvend jouw gegevens hieronder achter.
Wij stellen graag geheel vrijblijvend een F1-reis voor je samen. Wil je een reis-op-maat naar de Grand Prix van Monaco, volledig afgestemd op jouw persoonlijke wensen? Vraag dan een offerte aan voor jouw Formule 1 reis naar Monaco. Je ontvangt van ons een compleet reisvoorstel op basis van jouw wensen.
Liever persoonlijk iemand spreken? Bel ons dan direct op +31 (0)85 – 070 5050. Wij houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden rondom de Grand Prix van Monaco.
Tickets voor de GP van Monaco
Tickets voor Sector Rocher, de enige staanplaatsen rondom het Circuit van Monaco, geven een fantastisch zicht op de de laatste bocht van de race. Alvorens de haven wordt verlaten nemen de coureurs tweemaal een scherpe bocht naar rechts. Na deze bochten rijdt men direct op de finish af. Ook zie je vanaf Sector Rocher de ingang van pitstraat. Deze enorme heuvel is een prachtige locatie voor een blik op de Grand Prix van Monaco.
Uiteraard in het ook mogelijk om tickets voor een grandstand te boeken bij Sportreizen.com. Standaard bieden wij in dat geval tickets voor Grandstand L aan. Hierbij heb je een geweldig zicht op de haven en het lange gedeelte circuit dat door de haven heen kronkelt.
Liever een andere plek langs het circuit? Het is altijd mogelijk om een aanvraag voor andere tickets te doen. Wij zullen dan kijken naar de mogelijkheden en zo snel mogelijk terugkoppelingen geven op de eventuele opties.
Het circuit: Monaco
Het circuit van Monaco is een van de meest iconische circuits van het Formule 1-seizoen. Met de talloze scherpe bochten, smalle straatjes en prachtige uitzichten is het echt ‘one-of-a-kind’. Het stratencircuit jaagt de F1-coureurs door het centrum van Monte-Carlo en La Condamine. Monaco is een vrij bergachtig land dus dat zorgt ook voor de nodige hoogteverschillen in het circuit. Er wordt zelfs een stukje door een tunnel geracet. Daar is niet iedere coureurs even blij mee. Op een onwijs snel stuk krijgen zij ook nog te maken met een verblindend licht zodra ze tunnel verlaten. Vervolgens vliegen de bolides langs de haven af om vervolgens vrij snel weer bij de start/finish te komen.
Het Circuit de Monaco is zo’n 3,3 km lang en behoort daarmee tot de kortere circuits van de Formule 1-kalender. Dat is echter niet meteen terug te zien aan het laprecord. Lewis Hamilton reed in 2021 in 1:12:909 zijn snelste ronde tijdens de Grand Prix van Monaco.
De laatste 10 winnaars GP Monaco, Circuit de Monaco
De Grand Prix van Monaco staat al sinds het ontstaan van de Formule 1 op de kalender en is daar nooit van verdwenen. De race behoort samen met de 24 uur van Le Mans en de Indianapolis 500 tot de bekendste races van de wereld. De race wordt daarom gezien als een echte klassieker in de Formule 1.
Hieronder de laatste 10 winnaars van de Grand Prix van Monaco op stratencircuit van Monte Carlo:
2011: Sebastian Vettel (Red Bull – Renault)
2012: Mark Webber (Red Bull – Renault)
2013: Nico Rosberg (Mercedes)
2014: Nico Rosberg (Mercedes)
2015: Nico Rosberg (Mercedes)
2016: Lewis Hamilton (Mercedes)
2017: Sebastian Vettel (Ferrari)
2018: Daniel Ricciardo (Red Bull)
2019: Lewis Hamilton (Mercedes)
2020: Niet gereden i.v.m. coronavirus
2021: Max Verstappen (Red Bull)
2022: Sergio Pérez (Red Bull)
2023: Max Verstappen (Red Bull)
Hier vind je handige informatie voor je reis naar Monaco
Het land:
Monaco is zonder twijfel hét kleinste deelnemende land van het Formule 1 programma. Met een oppervlakte van iets meer dan twee vierkante kilometer is het na Vaticaanstad het kleinste land ter wereld. Met behulp van het koningshuis en de Grand Prix van Monaco is het land toch bij de meeste mensen ter wereld bekend.
Hoofdstad:
De hoofdstad van Monaco is Monaco-ville én niet het bekendere Monte Carlo. Omdat alles zo dichtbij elkaar ligt, racen de F1-coureurs door de straten van verschillende plaatsen. Je zou haast zeggen dat ze een rondrit maken door het piepkleine landje. Een ding is zeker, het is meer dan de moeite waard om om het thuisland van Charles Leclerc eens te bezoeken.
Taal:
In Monaco is de voertaal Frans. Doordat prinsdom wordt ingesloten door Frankrijk, is het merendeel van de bevolking ook Frans en dus Franstalig. Ook het Monegaskisch wordt nog aangeleerd op school. Al zijn er maar zo’n 5.500 die het ook daadwerkelijk spreken. Vanwege het internationale karakter van de ministaat spreekt het overgrote deel van de bevolking ook prima Engels.
Valuta:
In Monaco betaalt men gewoon met euro’s. Daarbij is het ook op de meeste plekken gewoon mogelijk om met een pinpas te betalen. Leuk weetje: de eigen Monegaskische euromunten worden eigenlijk nauwelijks gemaakt en gebruikt als betaalmiddel. Je zult deze muntjes vooral terug zien bij verzamelaars. Bemachtig je er toch een tijdens jouw verblijf in Monaco? Dan kun je er altijd voor kiezen om hem te bewaren!
Drinkwater:
In Monaco is het kraanwater van goede kwaliteit. Er is dus geen enkele reden te bedenken waarom je geen ijsklontjes in je drinken zou doen óf je niet uit de kraan zou drinken.
Elektriciteit:
Net als in Nederland gebruikt men in Monaco een stekker van type F. Je hoeft jezelf dus niet druk te maken over het meenemen van een reisstekker. Ook de netspanning is gelijk aan die van thuis.
Visum:
Monaco is officieel geen onderdeel van de Europese Unie. Maar het behoort wel tot de schengenlanden en daardoor is er geen grenscontrole nodig als bij een reis naar bijvoorbeeld de Verenigde Staten. Het is dus ook toegestaan om met een identiteitskaart het land te betreden. Overigens is het ook mogelijk met een paspoort het land binnen te komen. Een visum is niet nodig.
Klimaat:
Ga je naar de Grand Prix van Monaco? Dan kun je eigenlijk zo goed als zeker rekenen op heerlijk weer. Monaco kent een mediterraan klimaat en heeft dus hete, droge zomers en zachte winters. In mei, wanneer de GP van Monaco gebruikelijk wordt gereden, is het al gemiddeld 17 graden Celsius. Dat wordt dus heerlijk een race bekijken onder de zon.
Eetgewoonten:
Vanwege de banden met buurland Frankrijk en het nabijgelegen Italië is de Monegaskische keuken rijkelijk gevuld met gerechten uit de eerder genoemde landen. Een echte Monegaskisch gerecht is barbagiuan, een maaltijd van ravioli gevuld met rijst en pompoen. Qua eetgewoonten wijken de Monegasken ook niet ver af van de Italianen en Fransen. Een warme maaltijd in de middag is ze niet vreemd en een diner later in de avond is gebruikelijk. Toch is er overal in de stad de hele dag door genoeg lekker eten te bestellen!
GP van Monaco 2024
De snelste bolides vliegen door de scherpste bochten, dat is de realiteit tijdens de GP van Monaco. Vrijwel geen een Grand Prix is zo spectaculair als die van Monaco. In de luxe havenstad aan de Middellandse Zee wordt een heus stratencircuit uitgezet. Deze race is kenmerkend vanwege zijn scherpe bochten een flink hoogteverschil. Al met al ben je in Monaco aan het goede adres als je op zoek bent naar een race met een fenomenaal uitzicht, goed weer, een prachtige locatie.
Legendarische Grand Prix
De GP van Monaco is op zijn minst net zo legendarisch als sommige coureurs die door de smalle havenstraatjes vlogen. Enkel het circuit van Monza werd vaker ingezet als locatie voor een Formule 1-seizoen. Oud F1-coureur en driemalig wereldkampioen Nelson Piquet omschreef het circuit als volgt: “Racen op het circuit van Monaco is als fietsen door je slaapkamer.”. Een vrij typerende omschrijving, als je het ons vraagt.
Prinsdom Monaco
Naast het bezoeken van een historische spraakmakende race is een goed verblijf in het prachtige Monte Carlo ook uiterst prettig. De hoofdstad van het piepkleine prinsdom Monaco is een van de plaatsen ter wereld waar celebraties maar al te graag komen. De aanwezige rijkdom van het land is al snel te merken aan de enorme jachten die in de haven liggen. De grootste telt maarliefst een lengte van 111 meter. Een tip van ons: Maak, na het bezoeken van de GP van Monaco, ook een wandeling langs de jachthaven. Zoiets als daar zul je zelden meemaken.