Tweede GP in Portimão aanstaande

Net als vorig jaar reist de Formule 1 aankomend seizoen af naar Portugal voor de GP in Portimão. Circa 15 kilometer van het strand ligt het Autódromo Internacional do Algarve. Het Formule 1-spektakel zal er op zondag 2 mei losbarsten. 

Stormachtig begin

Ook in 2020 was de Formule 1 te gast in Portugal. Er werd toen voor het eerst op deze baan gereden in de gehele Formule 1-historie. Dat had allemaal te maken met de ‘corona kalender’ die de organisatie in elkaar had gezet. De start tijdens de GP in Portimão was misschien wel de meest spectaculaire van dat jaar. Door lichte regenval tijdens de start kwamen veel coureurs in de problemen, maar niet iedereen. Carlos Sainz om een voorbeeld te geven. De Spanjaard startte op plaats zes en reed binnen één ronde aan de leiding. Toen de baan weer kurkdroog was ging Lewis Hamilton er met de overwinning vandoor.

Sergio Pérez heeft minder goede herinneringen aan Portimão. De Mexicaan werd door zijn nieuwe teamgenoot Max Verstappen in de eerste ronde van de baan getikt. Hopelijk blijven de teamgenoten aankomend seizoen van elkaar af. En kan de Mexicaan op de baan sportieve revanche nemen. 

Wederom op de kalender

Portimão staat ook aankomend seizoen op de kalender omdat de race in Vietnam is geschrapt. Door politieke gecompliceerde redenen verdween deze baan van de 2021 kalender. Lang stond er T.B.A (to be announced) achter de naam van de derde ronde van het kampioenschap. Er was sprake van een race in Istanbul of Imola. Uiteindelijk heeft de Formule 1-organisatie de knoop doorgehakt, en zo racet de F1 op 2 mei de derde Grand Prix van het seizoen in Portugal. De race in Portimão was het laatste puzzelstukje dat de Formule 1-kalender voor aankomend seizoen compleet maakt.