Formule 1 reizen & tickets – Circuit Paul Ricard, GP Frankrijk 2022

De GP van Frankrijk wordt verreden op het Circuit Paul Ricard. Het Circuit Paul Ricard is sinds 2018 weer terug op de Formule 1 racekalender. De Grand Prix van Frankrijk staat ook komend jaar naar alle waarschijnlijkheid weer op het programma. Voor deze Grand Prix bieden wij geheel op maat gemaakte arrangementen aan.

Wij stellen graag geheel vrijblijvend een F1-reis voor je samen. Wil je een reis-op-maat naar de Grand Prix van Frankrijk, volledig afgestemd op jouw persoonlijke wensen? Vraag dan een offerte aan voor jouw Formule 1 reis naar het Circuit Paul Ricard. Je ontvangt van ons een compleet reisvoorstel op basis van jouw wensen.

Liever persoonlijk iemand spreken? Bel ons dan direct op +31 (0)85 – 070 5050. Wij houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden rondom de Grand Prix van Frankrijk.

Formule 1 reizen & tickets – Circuit Paul Ricard, GP Frankrijk 2022

Het circuit: Paul Ricard

Het circuit ligt in Zuid Frankrijk en is goed te bereiken via de luchthavens van Nice en Marseille. Doordat Marseille, Nice en Toulon dicht bij het circuit en aan zee liggen is dit net als de Grand Prix van Spanje goed te combineren met een hotel aan het strand. De Grand Prix staat veelal in juni op de kalender waardoor de temperatuur ook zeer aangenaam is in deze regio.

Het Circuit van Paul Ricard ligt in de prachtige streek Provence / Côte d’Azur en is prima per vliegtuig te bereiken. Het circuit ligt in het plaatsje Castellet dat 3800 inwoners telt. Een hotel in een van de omliggende steden is daarom handiger. Marseille, Nice en Toulon liggen op een mooie afstand van het circuit.

Het circuit zelf heeft een totale lengte van 5,8 kilometer met hierin 10 bochten. De coureurs rijden 80 rondjes op dit circuit.

De laatste 10 winnaars GP Frankrijk, Paul Ricard

De Grand Prix van Frankrijk werd in 1950 voor het eerst georganiseerd in Reims. Pas in 1971 werd de eerste Franse Grand Prix op het Paul Ricard circuit gehouden. Na veel afwisseling tussen andere circuits (Dijon / Magny Cours) heeft het Paul Ricard circuit tussen 1985 en 1990 de Grand Prix onafgebroken georganiseerd. Vanaf 1991 tot en met 2008 lag de organisatie bij het Magny-Cours circuit. Sinds 2008 is de Grand Prix van Frankrijk weer terug. En sinds 2018 wordt de Franse Grand Prix weer verreden op het circuit van Paul Ricard.

Hieronder de laatste 10 winnaars van de Grand Prix van Frankrijk op circuit Paul Ricard:

1985: Nelson Piquet (Brabham – BMW)
1986: Nigel Mansell (Williams – Honda)
1987: Nigel Mansell (Williams – Honda)
1988: Alain Prost (McLaren – Honda)
1989: Alain Prost (McLaren – Honda)
1990: Alain Prost (Ferrari)
2018: Lewis Hamilton (Mercedes)
2019: Lewis Hamilton (Mercedes)
2020: Grand Prix niet verreden vanwege coronavirus
2021: Max Verstappen (RedBull)

Liever persoonlijk contact?

Bel ons op 085 - 070 5050

Aanbevolen

De GP van Hongarije is een feest om te bezoeken!

GP van Frankrijk

Sinds 2018 wordt de GP van Frankrijk weer verreden op het Circuit Paul Ricard in Le Castellet. Gelegen op zo’n 40 minuten van prachtige havensteden Marseille en Toulon. Het is dan ook goed mogelijk om in plaats van in het wat kleine nabijgelegen dorpje een hotel te boeken aan de kust. Aangezien deze Grand Prix gebruikelijk in eind juni wordt gereden, zijn de temperaturen zomers! Vergeet dus zeker niet je zonnebrandcrème en zwemspullen in te pakken!

Spektakel

Er zijn weinig dingen zo spectaculair als langs vliegende Formule 1-wagens. Met het lawaai dat ze maken en de snelheid waarmee ze voorbij rijden is het met recht iets dat menig autoliefhebber zijn hart sneller doet laten kloppen. Bezoek de GP van Frankrijk en zit kort aan het Circuit Paul Ricard voor een onvergetelijke sportreis.