Formule 1 Nederland

Formule 1-zoon neemt stokje over in Nederland

De Formule 1 is razend populair in Nederland. Waar we in de jaren ‘90 en begin deze eeuw Jos Verstappen hadden, steelt zijn zoon nu alle harten. Om de races te kunnen meemaken reizen veel Nederlandse fans de hele wereld rond. En als er Nederlanders op de tribune zitten, barst er altijd een feest los. Sinds vorig jaar ontbreekt 00k een Nederlandse wereldtitel niet meer. 

Het begin van de gekte

De opmars van de Formule 1 in Nederland startte in 2015. Max Verstappen maakt als 17-jarige rookie zijn debuut in de koningsklasse van het racen. Bij het respectabele Toro Rosso krijgt hij samen met Carlos Sainz de kans in de Formule 1. Een jaar later vervangt Verstappen Kvyat bij Red Bull en wint hij zijn debuut race voor de Oostenrijkse renstal. Het begin van de Formule 1 gekte in Nederland is begonnen.

Het ‘oranjevirus’

Waar er eerst alleen een oranje tribune was op het circuit van Spa, heeft het ‘oranjevirus’ nu meerdere banen getroffen. Ook in Oostenrijk, Duitsland en Hongarije barstte er de laatste jaren een absoluut Nederlands volksfeest los. Langs verschillende banen kwamen er zelfs oranje campings waar alle Nederlandse fans elkaar opzochten. En we hebben inmiddels zelfs onze eigen Nederlandse Grand Prix op het circuit van Zandvoort. 

Nederlandse Formule 1-wereldtitel

Zelfs kers op de taart werd vorig jaar voor de Nederlandse Formule 1-fans behaald. Een wereldtitel voor Max Verstappen, het is iets waar het hele land van droomde. Maar telkens was het Mercedes-team dat er een stokje voor stak. Een aantal overwinningen en podiums waren erg mooi voor Verstappen. Toch maakte de wereldtitel in Nederlandse handen dit sprookje helemaal af. Of Max Verstappen die als eerste wordt afgevlagd op Zandvoort. Stel het jezelf voor! Het is een scenario waar Nederland alleen maar van kan dromen.