F1 Monza

De snelheden tijdens de F1 Monza

De F1-race in Monza staat bekend om de extreem hoge snelheden van de Formule 1-auto’s  en de enthousiaste fanatieke Italianen op de tribunes. Van 9 tot en met 11 september is het circuit Autodromo Nazionale Monza het decor van de Formule 1. Het circuit staat bekend als een echte hogesnelheidsbaan waar snelheden zijn gemeten tot wel 360 km/u! In vergelijking tot het circuit in Oostenrijk is dat dertig kilometer per uur harder. De eerste Grand Prix werd hier verreden in 1922. Tot op de dag van vandaag, weliswaar in een andere lay-out, staat het circuit nog steeds op de kalender.

Gekkenhuis in alle sessies

Op de zaterdag barst de strijd al los op het F1-circuit van Monza. De teams willen zo goed mogelijk starten aan de race en dat begint bij de kwalificatie. In het verleden hebben de fans vaak genoeg absolute chaos gezien in deze sessie. Iedere coureur wil in zijn laatste run slipstream hebben van zijn voorganger voor extra topsnelheid. Daardoor ontstond er in 2019 een trein vlak voor de finish in de laatste secondes van de kwalificatie. Bijna geen enkele coureur kon een rondje neerzetten waardoor zij de laatste run in de prullenbak gooiden. 

De Grand Prix van Monza in 2020 is niemand vergeten. Tijdens de race krijgt Hamilton een straf van de stewards waardoor de Brit niet mee kan vechten om de overwinning. Verstappen viel uit met motorproblemen en Bottas kwam er niet aan te pas. Na een zeer hectische race wint Pierre Gasly zijn eerst GP ooit! Een podium dat wordt aangevuld met Carlos Sainz en Lance Stroll, een absoluut gekkenhuis.

De Italiaanse zon

Tijdens de gehele reis naar de Grand Prix van Monza verblijf je in wereldstad Milaan. Op het populaire plein La Piazza Del Duomo is er de mogelijkheid om heerlijk in de Italiaanse zon een drankje te doen. Op het moment van de Grand Prix is het begin september. Dat betekent: zomer in Italië. De stad Milaan is ook de thuishaven van voetbalclubs Internazionale en AC Milan. Zeker een aanrader om ook het San Siro stadion te bezichtigen indien mogelijk.

De trip naar de Grand Prix van Monza begint in Amsterdam. Vanuit daar vlieg je naar Milaan. Je verblijft drie nachten in een hotel in hartje Milaan. In de ochtend staat er een lekker Italiaans ontbijtje op jou te wachten. 

Tijdens het gehele weekend is er een werknemer van ons aanwezig om jou te ondersteunen bij eventuele vragen. Er staat vervoer op jou te wachten om je tijdens het weekend naar het circuit te brengen.

Ben jij geïnteresseerd in een tripje naar het Italiaanse topcircuit? Klik dan hier voor een overzicht van ons aanbod!