f1 hongarije

F1 zomervakantie in Hongarije

De F1 reist ook dit jaar af naar Hongarije. Op de tribune heerlijk met het zonnetje op het gezicht terwijl de Formule 1-auto’s langs razen. Dat terwijl jij nog een slok van je verkoelende biertje neemt. Het klinkt misschien als een ideaal scenario maar dat kan werkelijkheid worden! De Grand Prix van Hongarije wordt gereden in het weekend van 29 juli tot en met 31 juli 2022, midden in de zomervakantie.

Oranjegekte

Doordat de race in het vakantieseizoen gereden wordt, is de voorspelling dat er een absoluut oranjefeest in Hongarije gaat plaatsvinden. Fans zullen massaal naar de Hungaroring trekken voor een Nederlands volksfeest. Als een collectief Verstappen in zijn Red Bull naar de overwinning schreeuwen tussen de feestvierende fans. De baan kent veel bochten waardoor Verstappen altijd kans heeft een op een Grand Prix zege.

De gesplitste hoofdstad

Circa twintig kilometer van de F1-baan de Hungaroring ligt de hoofdstad van Hongarije, Boedapest. De stad die wordt gesplitst door de rivier de Donau. Via een aantal prachtige bruggen kun je van de ene naar de andere kant lopen. Van het bergachtige Buda kom je uit in het vlakke Pest. Ook kun je deelnemen aan een boottocht die onder de bruggen doorvaart. Heerlijk op een zomerse dag een stuk varen over de Donau. In de stad zelf kun je veel historische kerken vinden waaronder de Sint-Stefanusbaseliek. Samen met het parlementsgebouw is dit het hoogste gebouw van Boedapest.

Tijdens jouw reis naar de GP van Hongarije is er op locatie een werknemer van ons aanwezig om je te ondersteunen bij eventuele vragen. Het circuit waar al vanaf 1986 wordt geracet, kent aankomende zomer haar 36ste editie. Daar kun jij bij zijn! Bekijk gerust via deze link ons gehele aanbod en stel jouw reis naar de F1-race van Hongarije samen.