F1 Barcelona

Barcelona bekend terrein voor F1-teams

Jarenlang stond de F1-baan in Barcelona bekend als de testbaan van de Formule 1. Dit jaar testen de teams niet alleen in Spanje, maar ook in Bahrein. Het circuit Barcelona-Catalunya is de baan waar Mercedes het DAS-systeem introduceerde en Verstappen zijn eerste race won. Je weet wel, die ene bij zijn Red Bull-debuut. zes jaar later is Verstappen een absolute ster binnen de sport. En hoe gaaf zou het zijn als de Limburger in het weekend van 20 tot 22 mei 2022 zijn tweede zege in Spanje weet binnen te slepen en dat jij erbij bent!

F1 debuut Red Bull in Barcelona

Een van de meest historische Spaanse Grands Prix is de editie van 2016.  Red Bull-coureur Daniil Kvyat wordt teruggezet naar Toro Rosso en Max Verstappen neemt zijn plek in. Voor de race dacht je als Nederlander: ‘als de Limburger plek vijf behaalt, doet hij het goed’. Maar we zagen op 15 mei 2016 de ware aard van Verstappen. Hamilton en Rosberg tikken elkaar uit de race en Verstappen gaat er met de overwinning vandoor. Het is het begin van een weg naar succes voor de brutale jongeling in de Formule 1.  

Groenrijke omgeving aan de Middellandse Zee

Deze winter wordt er niet alleen getest op het circuit in Barcelona. Dit jaar testen de teams in Bahrein, waar de eerste GP van het seizoen ook op de kalender staat. De Formule 1 ruilt dus een mooi stukje natuur deels in voor de woestijn. Het circuit Barcelona-Catalunya ligt in het kleine dorpje Montmeló, iets meer dan 25 kilometer van Barcelona af. In het dorpje wonen nog geen 10.000 mensen. In een groenrijke omgeving ligt het asfalt van het circuit, ook is er in de buurt strand te vinden. Als jouw favoriete coureur is uitgevallen kun je nog altijd een afkoelende duik nemen in de kraakhelder Middellandse Zee.

Als de mogelijkheid zich aanbiedt kun je ook nog een bezoek brengen aan de stad Barcelona. In de stad vind je de Sagrada Família, de immense kathedraal. Ook is de stad de woonplaats van Lionel Messi en kun je zijn theater bezichtigen: Camp Nou. 

Nieuwe bocht

Voor de tweede keer rijden de coureurs door een ‘nieuwe’ bocht. Voorheen was bocht tien een scherpe hairpin naar links, en reed je vanaf daar de laatste sector in. Het circuit heeft voor innovatie gezorgd. Waar dit eerst een scherpe bocht was, is hij nu omgetoverd in een lange ovale bocht. Door de ontbrekende data van deze bocht kan het een spectaculaire race gaan worden. De band die het zwaarste te verduren krijgt, is linksvoor. Door de snelle en lange bochten naar rechts slijt deze sneller dan alle andere. De coureurs zullen hier tijdens de race rekening mee moeten houden.

Ook de F1-race in Barcelona is enorm in trek bij de Nederlandse racefans. Je kunt in ons aanbod jouw reis samenstellen naar de GP van Spanje. Zo kun jij misschien wel de tweede overwinning van Max Verstappen op Spaanse bodem meemaken! Klik hier voor meer informatie!