F1 Abu Dhabi

F1 Abu Dhabi: Traditie in het Midden-Oosten

Al jaren staat de F1-race in Abu Dhabi bekend als de laatste race van het seizoen, net als dit jaar. De race vindt plaats van 18 tot 20 november 2022. Het is een race waar legendes afscheid nemen en kampioenschappen worden beslist. Als de eerste rijder gefinisht is barst er zoals elk jaar een enorme vuurwerkshow los.

Verstappen met het slotakkoord 

In het seizoen 2020 wist Max Verstappen ‘slechts’ één race te winnen. Voor de F1-race in Abu Dhabi had niemand er op durven in te zetten dat daar een tweede bij zal komen. Op de zaterdag veranderde alles voor de Red Bull-coureur. Tijdens de kwalificatie was Verstappen ineens de snelste van het hele veld en pakte daarmee zijn tweede pole position uit zijn carrière. Op de dag van de race is Verstappen in vorm. Hij rijdt het hele veld om de oren en wint de laatste Formule 1 race van het seizoen.  Het verschil met nummer twee Bottas was maarliefst 15 seconden!

Titelstrijd tot de laatste ronde

De race van 2021 is in de historie van de Formule 1 en de racewereld vereeuwigd. Of je het nu eens bent met de beslissingen van de raceleiding of niet, het is een van de meest memorabele races ooit. Met geen verschil in punten voorafgaand aan de race, werd de Grand Prix van Abu Dhabi een strijd om leven of dood. Dat Lewis Hamilton gedurende het overgrote deel van de race Max Verstappen overklast, maakt aan het eind niks uit. Na een safetycar vlak voor het einde van de race troeft Verstappen samen met zijn team Red Bull toen nog regerend wereldkampioen op slimme wijze af. Bij Mercedes waren ze laaiend. De wedstrijdleiding zou verkeerde keuzes hebben gemaakt. Bij team Verstappen zullen ze er niet meer om wakker liggen. Die wereldtitel nemen ze hen nooit meer af.

Het F1-eiland in Abu Dhabi

Het circuit ligt op het eiland Yas Marina, en is alleen te bereiken via een brug. Sinds 2009 komt het Formule 1-circus hier langs voor het jaarlijkse evenement. Als je een half uur verder rijdt, kom je uit in megastad Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. In de stad wonen ruim 2 miljoen mensen en er zijn hoge wolkenkrabbers te vinden die uitkijken op de Perzische Golf. 

De ontknoping van het Formule 1 seizoen live meemaken? Dat kan! Via het tabblad ‘Offerte aanvragen’ kun je een reis naar de Verenigde Arabische Emiraten aanvragen. Wij regelen dan een reisvoorstel voor de ontknoping van de Grand Prix van Abu Dhabi. Klik hier voor ons hele aanbod.