De Hungaroring

Hungaroring bekend terrein voor Verstappen en oranje fans

De Hungaroring staat bekend als de baan met de vele bochten. Oud Formule 1 coureur Giedo van der Garde noemde het zelfs ‘Het Monaco zonder muren’. Omdat er geen muren naast de baan staan, maar grindbakken liggen. Ook was dit de baan waar Nederlander Max Verstappen zijn eerste pole position wist te behalen in 2019.

In een GP weekend ervaar je de spectaculaire Formule 1-sfeer. Schreeuwen en juichen bij een mooie inhaalactie van jouw favoriete coureur terwijl de gierende motoren voorbijrazen. Dat allemaal in een omgeving met alleen maar oranje fans. Ook dit circuit is enorm populair onder de Nederlanders. De Grand Prix van Hongarije wordt verreden in het weekend van 29 juli tot en met 31 juli 2021.

Hungaroring: Het wonder van Red Bull monteurs

Het circuit ligt ongeveer 20 kilometer van de hoofdstad Boedapest vandaan. Een baan met hoogteverschillen en een hoop historie. De vorige editie staat bekend om het wonder van de Red Bull-monteurs. Verstappen reed zijn bolide richting de start in regenachtige omstandigheden. Doordat de Nederlander de limieten van de baan zo ver mogelijk wilde opzoeken spinde de Limburger de muur in. Zijn gehele stuurstang stond scheef en de race van Verstappen leek zo goed als voorbij. De monteurs van Red Bull Racing wisten een wonder te verrichten om zijn race te redden. Het was een race tegen de klok die de crewleden van Verstappen wist te winnen. De Nederlander reed zijn bolide naar de tweede plek. Een onmogelijke prestatie als je dat had gezegd op het moment dat de stuurstang brak.

Sector 2 circuit Hongarije: geen rust

Door de vele bochten en de korte rechte stukken op de Hungaroring moet de concentratie van de coureur op en top zijn. Met name sector twee van de baan is zeer indrukwekkend. Daar waar de G-krachten de coureurs om de oren vliegen. Het is het meest intense stuk van de Hungaroring. Het gedeelte begint in bocht vier waar de coureurs meteen een linkerbocht van 220 kilometer per uur voor de kiezen krijgen. Daarna meteen weer oplijnen voor een iets langzamere rechter waarop een chicane volgt. De sector eindigt met een fysiek zwaar stuk. Links, rechts dan weer links, in een zigzag waar je als autosportliefhebber duizelig van wordt.

Inhalen een kunst in Hongarije

De meest lastige opgave is inhalen op de Hungaroring. De oorzaak is simpel: het circuit bestaat uit veel bochten en relatief korte rechte stukken. Het circuit in Hongarije heeft niets voor niets de naam ‘Monaco zonder muren’ gekregen. De grootste kans op een inhaalmanoeuvre ligt in bocht één en twee. Je treft daar twee DRS-zones waardoor de aanvallende partij een aantal kilometer per uur harder kan gaan. Dit komt door de openstaande achtervleugel. Door de extra snelheid waar de aanvallende partij nu over bezit kan dit zorgen voor spectaculaire wiel-aan-wiel gevechten. Met name in bocht twee zullen de coureurs elkaar gaan treffen. Door een lastige knik naar links moeten de rijders daar goed aan hun voorvleugel denken. 

Hete zomers in Boedapest 

De Grand Prix in Hongarije staat midden in de zomer op de kalender. De temperaturen kunnen hoog oplopen waardoor er een grote kans is op een tropische race. Naast het circuit is de stad Boedapest ook schitterend. Een historische stad waar de Donau het moderne centrum en het historische hart van elkaar scheidt. Het is de hoofdstad van Hongarije en kent een aantal mooie hoogtepunten. Zeker de moeite waard om tijdens jouw trip naar de Formule 1 deze stad te ontdekken!

De trip naar de Grand Prix van Hongarije start in Düsseldorf daar waar het vliegtuig jou naar Hongarije brengt. Via een transfer wordt je direct bij aankomst naar het hart van Boedapest gebracht, waar het hotel zich bevindt. In het hotel bieden wij jou een driedaags verblijf aan inclusief ontbijt. Gedurende de hele reis is er een medewerker van ons aanwezig om jou in