Formule 1 races

Een nieuw Formule 1-seizoen, met een nieuwe kalender en nieuwe races. Maar wat worden de spektakelstukken van aankomend seizoen? Er is een zeer dynamische kalender samengesteld door de organisatie. We zien een compleet nieuwe baan in Miami en een oude bekende terugkeren in de vorm van ons eigen Zandvoort. Net als vorig jaar een bomvol programma met maar liefst 23 races!

Record aantal Formule 1 races

Australië geldt vanaf 2022 niet langer als het eerste circuit op de kalender. Er wordt pas in het derde raceweekend geracet op het circuit van Melbourne. Bahrein mag dit jaar aftrappen. De eerste Formule 1-race staat gepland op 20 maart. In 2020 zorgde twee Grands Prix in Bahrein nog voor spektakel. De eerste stond in het teken van de zware crash van Romain Grosjean. De Fransman overleefde een ‘dodelijke’ crash waar de helo zijn leven redde. Tijdens de tweede editie won Sergio Pérez zijn eerste Grand Prix ooit in een spectaculaire race. George Russel mocht instappen in de Mercedes, maar door een fout van het team vergooide hij de overwinning. Genoeg ingrediënten voor een fantastische seizoensopener in het weekend van 18 tot 20 maart.

Twee Italiaanse en Amerikaanse races

Alle Grands Prix zijn inmiddels gepland. Uniek aan de kalender van dit jaar zijn de twee races in de Verenigde Staten. In voorgaande jaren moesten de Amerikaanse Formule 1-fans het enkel doen met een race in Austin. Nu mogen ze ook in Miami de F1-bolides voorbij zien vliegen. De Amerikaanse races vinden plaats in de weekenden van 8 mei en 23 oktober. Ook in Italië worden twee races verreden. In het weekend van 24 april gaan de coureurs de strijd aan op het circuit van Imola om daarna in het weekend van 11 september weer terug te keren naar Italië. Uiteraard vindt de tweede race plaats op het circuit van Monza

Zandvoort spektakelstuk in de zomer

Na een aantal Europese-races zoals in Oostenrijk, Engeland en België. Komen we halverwege het seizoen uit bij de Grand Prix van Zandvoort. De laatste Formule 1-race die werd gereden op dit circuit was in 2021. Max Verstappen won in zijn Red Bull gevolgd door Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Dit jaar keert het evenement terug in Nederland en wat een feest belooft dit te worden. Begin september met een verkoelend biertje in de duinen. Terwijl Max Verstappen die voor zijn fans er alles aan gaat doen om in zijn ‘thuis’ de Grand Prix te winnen. Na de race kan de balans worden opgemaakt. We zitten dan net iets over de helft van het seizoen.

Formule 1 races traditioneel afgesloten