World Darts Championship

Het William Hill World Darts Championship is het wereldkampioenschap darten van de PDC. Het prestigieuze toernooi start traditioneel eind december en eindigt begin januari.Doordat het toernooi de grootste prijzenpot heeft van alle darttoernooien ter wereld wordt het World Darts Championship gezien als het grootste en belangrijkste darttoernooi.Het darttoernooi kent twee soorten tickets, een tribune ticket en een tafel ticket. Sinds 2007 is het sfeervolle Alexandra Palace (ook wel ally-pally genoemd) in Noord-Londen de thuishaven van het toernooi. Reserveer hier alvast uw kaarten voor volgend jaar en beleef de fantastische en unieke sfeer in Alexandra Palace!
Dit jaar spelen er voor het eerst 96 spelers mee aan het toernooi, waaronder 2 dames. Nog nooit zijn er zoveel sessies geweest, ten opzichte van vorig jaar stijgt het aantal sessies van 22 naar 28 tijdens de nieuwe editie. Dit jaar zal dan ook het bezoekersrecords tijdens het World Darts Championship worden verbroken. Meer dan 90.000 tickets zijn beschikbaar en zullen in een mum van tijd uitverkocht zijn.

Offerte aanvragen voor World Darts Championship

Alexandra Palace – William Hill World Championship of Darts

Alexandra Palace, ook bekend onder de bijnaam Ally Pally, is een gebouw in de Britse hoofdstad Londen. Het ligt in Alexandra Parkin Haringey in het noorden van Londen. Het nabijgelegen Station Alexandra Palace is ernaar vernoemd. Sinds december 2007 is Ally Pally jaarlijks de locatie van de PDC World Darts Championship. Dit toernooi werd voorheen gespeeld in de Circus Tavern in Purfleet. Het gebouw heeft al een jarenlange traditie als het gaat om darts. Tot 1990 werd er het News of the World Darts Tournament georganiseerd, het oudste dartstoernooi ter wereld.

Historie – William Hill World Championship of Darts

De William Hill World Darts Championship bestaat sinds 1994 en werd vooral de eerste jaren gedomineerd door Phil Taylor. Tussen 1994 en 2007 stond hij 14 maal in de finale waarvan hij er 11 wist te winnen. In totaal heeft de Engelsman 14 maal de World Darts Championship op zijn naam geschreven. Hieronder de laatste 10 winnaars van de World Darts Championship:

2009 Phil Taylor (ENG)
2010 Phil Taylor (ENG)
2011 Adrian Lewis (ENG)
2012 Adrian Lewis (ENG)
2013 Phil Taylor (ENG)
2014 Michael van Gerwen (NLD)
2015 Gary Anderson (SCH)
2016 Gary Anderson (SCH)
2017 Michael van Gerwen (NLD)
2018 Rob Cross (ENG)
2019 Michael van Gerwen (NLD)

Aanbevolen