Londen het decor voor het WK darts

Jaarlijks is Londen het decor van het WK darts. In Ally Pally komen darters en fans van over de hele wereld bij elkaar voor dit grote evenement. In de evenementenzaal gaat het om serieuze bedragen. De toernooiwinnaar schrijft ruim een half miljoen euro bij op zijn bankrekening. Wie dat in 2021 wordt, durft niemand te zeggen. Welke darter noemt zich de beste in 2021? Maak het live mee en boek een dartsreis naar Londen! 

Een sfeer die je nergens anders vindt

Alexandra Palace is de plek waar al jaren het WK darts wordt georganiseerd. Jaarlijks komen er meer dan tienduizend darts fans naar de hoofdstad van Engeland. De sfeer die je tijdens de WK-wedstrijden ervaart, is nergens anders ter wereld zo intens. Je komt de meest gekke dingen tegen in de zaal. Mensen in kostuums, nette pakken of gewone kleding. Op de bordjes waar je iets gepersonaliseerd op kunt zetten zijn de fans wederom creatief. De één schrijft zijn de naam van zijn favoriete darter op terwijl de ander de maximale score op het bordje zet. Maar je vindt nog veel gekkere teksten. Er worden zelfs huwelijksaanzoeken gedaan via het bordje. Een echte kroeg sfeer ervaar je tijdens het WK, alleen dan in het groot! 

WK darts Londen: tijdens de jaarwisseling

In december start het gevecht in de hoofdstad Londen. De 96 beste darters van de wereld clashen op het meest prestigieuze dartstoernooi dat er is. In december gaat net als voorgaande jaren het toernooi van start. Via het knock-out systeem blijven alleen de beste darters over. Na een korte break tijdens Kerst en oud- en nieuwjaarsdag wordt de finale begin januari gespeeld. Dan barst de strijd los voor een half miljoen euro!

Londen als sportstad

Niet alleen het WK darts vindt plaats in de hoofdstad van Engeland. In de stad zijn er veel meer sporten te beleven. Een paar grote clubs uit de Premier League zijn actief in de immens grote stad. Arsenal, Spurs en Chelsea werken alle drie haar thuiswedstrijden af in Londen. Het indrukwekkende stadion Wembley staat ook in de stad. Een aanrader voor alle voetballiefhebbers om hier ook aandacht aan te schenken. Een wedstrijd in de Premier League kun je eenvoudig combineren met jouw bezoek aan het WK darts in Londen!