Speelschema WK darts in Londen

Het speelschema van het WK darts in Alexandra Palace is op het moment nog niet bekend. Wel weten wij dat er dit jaar wederom 96 deelnemers strijden om de wereldtitel. Het toernooi begint op 15 december 2021 en eindigt op 2 januari 2022. Hoe zijn de kansen van titelhouder Gerwyn Price en onze eigen Michael van Gerwen? Lees hier alles over het speelschema van het WK darts.

Deelnemers WK Darts 2022

De 96-koppige lijst van deelnemers is nog niet bekend. Toch kunnen we het merendeel al invullen. De kans is namelijk groot dat titelhouder Gerwyn Price en topdarters als Michael van Gerwen, Peter Wright en Gary Anderson gewoon weer aanwezig zijn in Ally Pally. Op basis van de Order of Merit, die men bijhoudt op basis van het gewonnen geldbedrag in de twee voorgaande jaren, laat de PDC de eerste groep deelnemers toe. In totaal vergeven ze 32 tickets via de Order of Merit. Het merendeel van deze darters zijn dus eigenlijk zo goed als zeker van deelnamen.

Daarnaast worden via de PDC Pro Tour Order of Merit ook nog 32 plaatsen vergeven. Dit is een ranglijst op basis van een aantal losse dartstoernooien georganiseerd door de PDC. De overige 32 plaatsen verdelen ze op afwijkende wijze.

Datums wereldkampioenschap Alexandra Palace

Traditioneel gezien speelt het WK darts in Londen zich af rond eind december en het eerste weekend van januari. Ook dit jaar houdt de PDC zich daar aan vast. Het speelschema van het WK Darts 2022 strekt zich van 15 december 2021 tot aan 2 januari 2022. Houdt deze pagina in de gaten voor de laatste wijzigingen in het speelschema.

Voor meer informatie over ons aanbod omtrent het wereldkampioenschap klik je op de knop rechts van de tekst.

WK darts speelschema

Klik voor meer informatie over ons aanbod omtrent het komende WK darts op de knop hieronder!

Klik hier!