Darts in Engeland: van de speer naar de pijl

De darts sport is ontstaan in Engeland. Al eeuwen wordt dit spelletje gespeeld. Vroeger met speren, nu met pijlen. De sport is populairder geworden in de Engelse pubs. Overal in het land werd het spel gespeeld onder het genot van een biertje. Jaren later is de sport wereldberoemd en heeft elk land wel darts talenten rondlopen. De sport begon als een spel, maar is uitgegroeid tot een populaire sport. 

Verhuizing 

Sinds 1994 vindt er elk jaar een wereldkampioenschap plaats. De darts fans en spelers reizen af naar de hoofdstad van Engeland: Londen. Maar tot 2007 werd het toernooi nog gespeeld in het piepkleine dorpje Purfleet. De plek waar de eerste Nederlandse darter wereldkampioen werd. In het laatste jaar op Purfleet bekroont Raymond van Barneveld zich tot kampioen van de sport. De Hagenees verslaat de koning van de darts sport. In een zinderende finale verslaat hij Phil Taylor met 7-6. 

Op de nieuwe locatie in het prachtige Alexandra Palace weet van Barneveld geen tweede wereldtitel te behalen. In de hoofdstad van Engeland staat er een andere Nederlander op. Michael van Gerwen wordt in een periode van vijf jaar, drie keer wereldkampioen. De nieuwe darts locatie in Engeland lijkt Van Gerwen wel te liggen. Want Mighty Mike is nog lang niet klaar in de sport. 

Serieuze bedragen 

De verhuizing naar de nieuwe locatie heeft de sport een nieuwe boost gegeven. In de hoofdstad van Engeland is het prijzengeld van het WK-darts de laatste jaren flink omhoog geschoten. In het eerste jaar in Ally Pally won de winnaar ‘slechts’ een ton. Nu, veertien jaar later wint de wereldkampioen ruim 500.000 euro. Serieus geld! Tijdens het WK zie je absoluut geen oefenpotjes. Elke wedstrijd voelt als een finale voor de darters. 

Reis af naar darts toernooien in Engeland

Heb jij nou altijd al een keer een WK willen ervaren? Of een reis naar één van de vele master toernooien in Engeland willen maken. Dan is dit de uitgelezen mogelijkheid. Sportreizen.com heeft ruim 16 jaar ervaring met het op touw zetten van geslaagde dartreizen. Op het legendarische Ally Pally raak je nooit uitgekeken. Je vindt mensen in kostuums, een spectaculaire show, bier en heel veel darts in Engeland. Heb je vragen of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op. Of neem een kijkje in het omvangrijke aanbod dat wij aanbieden. Een dartsreis boek je bij Sportreizen.com!