Darts Ally Pally: Het WK-decor

Ally Pally is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot het walhalla voor de darts fan. De historische evenementenzaal staat jaarlijks garant voor een onvergetelijk darts feest. Vanuit alle hoeken van de wereld komen darters en fans samen voor het wereldkampioenschap darts. Wanneer de speaker, liederen en het ‘one hundred eighty’ te horen is in de zaal, weten de liefhebbers genoeg. Het WK-darts is begonnen!

Ontstaan Ally Pally

Nadat het Alexandra Palace werd gebouwd in 1873, brandde het 14 dagen later compleet af. De Engelsen gingen in die tijd niet bij de pakken neerzitten, in tegendeel zelfs! Twee jaar nadat het pand compleet was afgefikt, stond er alweer een compleet gloednieuw Ally Pally op de Londense heuvel. Sinds 2007 komt de PDC jaarlijks langs voor het wereldkampioenschap darts. De 96 beste spelers nemen het op in de historische evenementenzaal. Voorheen speelden de darters het WK in het piepkleine dorpje Purfleet. Daar konden slechts achthonderd mensen genieten van het wereldkampioenschap darts. Op de nieuwe locatie zijn dat er maar liefst tienduizend! 

Darters spelen, supporters feesten

De sfeer tijdens de dartwedstrijden beleef je nergens zo extreem als in Ally Pally. Het publiek schreeuwt, feest en drinkt zonder grenzen tijdens de wedstrijden. Voor de spelers is elke wedstrijd een finale. Per ronde dat een speler verder komt stijgt het prijzengeld. Maar de prioriteit bij het publiek ligt over het algemeen ergens anders. Die komen voor een goed feest in de hoofdstad van Engeland. Bij vlagen lijkt het wel carnaval! Allerlei kostuums vind je terug in de zaal. Onder het motto zuipen; feesten en kijken, vermaak jij je elke avond in Londen. Niks is te gek op het WK-darts!

Tickets darts Ally Pally

Darts tickets naar Ally Pally boek je bij Sportreizen.com. Al jaren sturen wij liefhebbers van de sport naar Londen voor een onvergetelijk WK. Neem gerust een kijkje in ons variabele aanbod en stel jouw droomreis samen naar de hoofdstad van Engeland. Voor vragen of opmerkingen kun je altijd contact opnemen met ons. Dit kan via: +31-(0)85 070 5050. De sportliefhebber staat bij Sportreizen.com altijd op de eerste plaats.