Engeland de thuishaven van het darten

Engeland is de grondlegger van de sport darten. In het hele land werden de lokale pubs besmet met het ‘dartsvirus’. Waar het begon als een gezellige hobby in de lokale kroegjes is het uitgegroeid tot een officieel wereldkampioenschap. Jaarlijks komen de beste darters van over de hele wereld naar de hoofdstad van Engeland. Aan het eind van het jaar wordt er in Ally Pally gestreden om ruim een half miljoen euro. 

Van tijdsdooding naar sport

Of het darten is ontstaan in Engeland is een vraag die niemand kan beantwoorden. Het spelletje is al eeuwen oud en werd vroeger gespeeld met speren. Soldaten doodden de tijd tussen de lange veldslagen en speelden darts met speren tegen elkaar. Het feit is dat de basisregels van de sport zoals we die nu kennen wel uit het Verenigd Koninkrijk komen. In 1924 werd door ‘The National Darts Association’ het ‘spelletje’ als sport geïntroduceerd in Engeland. Landen van over de hele wereld volgden en zo is de sport een wereldwijd erkende sport geworden.

Niks veranderd 

Over de hele wereld bleef de sport maar groeien en groeien. In 1994 werd het eerst wereldkampioenschap darten gehouden in Engeland. Het kleine dorpje Purfleet was het decor tot 2007, daarna verhuisde het spektakel zich naar de hoofdstad van Engeland. Tot op de dag van vandaag wordt het prestigieuze toernooi gehouden in de sfeervolle evenementenhal Ally Pally in Londen. Jaarlijks wordt daar 2.500.000 pond verdeeld over de 96 beste darters van de wereld. Elke wedstrijd weer maken de fans er een unieke sfeer van. Net als vroeger in de kroeg, alleen staan er nu tienduizend fans in die ‘grote pub’.Darten is door de jaren heen flink veranderd. Maar eigenlijk is alles nog exact hetzelfde als vroeger gebleven, alleen net wat groter.

darten Engeland

De hype in Nederland 

De darts sport kreeg in Nederland een boost in 2007. Raymond van Barneveld wint als eerste Nederlander in de historie het WK-darts. De Hagenees zorgt voor een ‘dartsgekte’ in het land. Veel mensen willen de sport spelen en het spelletje is niet meer weg te denken uit de Nederlandse kroegen. Tegenwoordig is Michael van Gerwen de Nederlandse ster van de sport. Drie keer mocht de Groene Sloopkogel zich de beste van de wereld noemen. En hij lijkt nog lang niet uitgekeken op de sport. 

Tickets naar het WK darten in Engeland

Heb jij altijd al een keer naar het WK darten in Engeland willen gaan. Wat houdt je dan tegen? Boek nu jouw reis naar het wereldkampioenschap in Ally Pally. Tijdens het WK zie jij de beste darters van de wereld schitteren in het Alexandra Palace. De verbindingen naar de evenementenhal zijn perfect en de stad Londen is ook zeker de moeite waard. Twijfel niet langer en boek jouw dartsreis via de expert: Sportreizen.com. De reisorganisatie met ruim 16 jaar ervaring met het organiseren van onvergetelijke reizen.