Tijdens welke Grand Prix kan Max Verstappen kampioen worden van de Formule 1?

Dat Max Verstappen ook dit jaar kampioen wordt, is zo goed als zeker. Verstappen heeft een flinke voorsprong op Pérez en daarom wordt de ontknoping niet zo spannend als die van 2021, toen Max Verstappen in Abu Dhabi tijdens de allerlaatste race van het seizoen Lewis Hamilton op het laatste moment voorbijging en zijn eerste wereldtitel veroverde. 

Max Verstappen kampioen

Het is niet precies te voorspellen wanneer Max Verstappen kampioen wordt, maar na zijn foutloze overwinning tijdens de Grand Prix van Monza is Verstappen een stapje dichterbij de titel. Op dit moment staan er nog acht Grand Prix op de planning. Tijdens welke race Max de titel kan pakken ligt natuurlijk aan zijn eigen prestaties, maar ook aan die van zijn teamgenoot en concurrent Pérez.

Na de Grand Prix van Japan zijn er nog 180 punten te verdienen. Op dit moment heeft Verstappen 145 punten meer dan zijn concurrent Pérez. Om het kampioenschap in Japan al te beslissen, moet het verschil met Pérez in de komende twee races dus nog met 35 punten toenemen, wat niet het meest realistische scenario is. 

Wanneer kan Max Verstappen kampioen worden in de Formule 1?

Jay Hirano Photography / Shutterstock.com

Wanneer wordt Max Verstappen kampioen?

De grootste kans voor Max Verstappen om kampioen te worden is in Qatar. Na de Grand Prix van Qatar zijn er nog 146 punten te verdienen. Verstappen heeft deze voorsprong al bijna binnen en hoeft deze alleen nog met één punt te vergroten. Wanneer Max de aankomende races meer punten haalt dan Pérez is Max Verstappen na de Grand Prix van Qatar kampioen van de Formule 1.

Max Verstappen zou dus hoogstwaarschijnlijk de titel binnenslepen tijdens de Grand Prix van Qatar op het Losail International Circuit (Lusail). Mocht hij onverhoopt toch problemen ondervinden en na de race in Qatar geen voorsprong van 146 punten hebben, zal de titelstrijd zich verplaatsen naar het Circuit of the Americas in de Verenigde Staten. Het zou zeer verrassend zijn als Verstappen na de GP van de Verenigde Staten nog geen kampioen is. 

Aanbod Formule 1

Max heeft afgelopen seizoen veel indrukwekkende prestaties geleverd en hij blijft zich ontwikkelen. Wil jij volgend jaar de prestaties van Max Verstappen live meemaken? De Grand Prix van Oostenrijk trekt veel Nederlandse Formule 1-fans aan en is een circuit waar Max Verstappen uitblinkt. Sportreizen.com biedt geheel georganiseerde reizen aan naar de Europese Grand Prix. Klik hier voor onze volledig georganiseerde Formule 1 reizen.