Spa-Francorchamps is misschien wel het meest populaire circuit ter wereld. De baan heeft jaarlijks alle ingrediënten voor een heel weekend Formule 1-spektakel. In de vele jaren die verstreken zijn, kende de baan veel hoogtepunten, maar toch ook een aantal diepe dalen. De dood van Anthoine Hubert zorgde voor een flinke shock binnen de sport. Wij nemen jou mee over het circuit van Spa!

Rijke historie

Vanaf het eerste officiële Formule 1-seizoen in 1950 staat het circuit al op de kalender. Sindsdien werd er hier 65 maal gereden. In de loop der jaren verdwenen de hooibalen langs de baan en kwamen er curbstones te liggen. Vroeger was het circuit nog 14 kilometer lang, maar door de renovatie aan het circuit is dit nu nog maar de helft. Alsnog is het de langste baan van de huidige F1-kalender.

Spa-Francorchamps

Over en vanaf de heuvels, door de Belgische bossen en langs de uitbundige fans. Het zijn de hoogtepunten waar de Formule 1-coureurs langs scheuren. De hoogteverschillen in combinatie met de groenrijke omgeving zorgen ervoor dat Spa-Francorchamps een unieke plek is. Jouw neus krijgt in het weekend drie geuren voorgeschoteld: benzine, verbrand rubber en de frisse lucht van de natuur. Het normaal o zo rustige Belgische Spa staat even in het teken van de snelste sport ter wereld.

Oranjegekte

Het plaatsje Spa ligt anderhalf uur van de Nederlandse landsgrenzen vandaan. Logischerwijs is het circuit daarom ook zo populair bij onze landgenoten. Net als in Oostenrijk barst jaarlijks een volksfeest los op onze Nederlandse F1-camping. Deze ligt op een kwartier van het circuit. Met je landgenoten zit of sta je overdag langs de baan en ‘s avonds geniet je met zijn alle van een drankje bij het kampvuur. Midden in de bossen van Spa geniet jij hier de ultieme Formule 1-belevenis.

Formule 1 reis Spa

Eens moet de eerste keer zijn

Nog nooit wist Max Verstappen de Grand Prix van België te winnen, maar eens moet de eerste keer zijn. Dit jaar vecht de Nederlander tegen Lewis Hamilton voor het wereldkampioenschap. Ondanks dat we nog niet eens over de helft zijn, schreef de Limburger al geschiedenis. Als eerste Nederlander ooit wist hij het kampioenschap te leiden door een legendarische overwinning in de straten van Monaco te behalen. Kan de Nederlandse volksheld zijn fans op het circuit van Spa-Francorchamps in extase krijgen? Hoe mooi is het als jij dit live meemaakt!

Boek jouw reis naar Spa!

Al ruim zestien jaar lang sturen wij tevreden klanten op reis over de hele wereld. Zo ook naar de koningsklasse van de autosportwereld: de Formule 1. Tijdens de Grand Prix van België zijn er vele mogelijkheden. Ook voor onze klanten! Zo heb jij de keuze of je overnacht op onze eigen sfeervolle camping, in de nabijgelegen herberg óf in een luxe hotel. Alle arrangementen zijn inclusief vervoer naar het circuit van Spa-Francorchamps. Je hoeft dus op racedagen ook niet druk te maken over een eventuele BOB! Klik hier voor ons volledige aanbod!