Grand Prix Bahrein

De GP van Bahrein 2021 staat voor de deur. We mogen weer los! Het nieuwe Formule 1-seizoen staat op het punt van beginnen. Afgelopen winter is er veel gebeurt, nieuwe rijders, een nieuwe baan en spiksplinternieuwe leveries. Maar wat kunnen we verwachten van de eerste race in de woestijn? 

Mercedes ‘sandbag’ in de woestijn

De Formule 1-testdagen werden verreden op het circuit van Bahrein. De baan waar de F1 dit weekend te gast is. Kenners denken dat Mercedes in de woestijn aan het sandbaggen is geweest. Door de sandbag van het team hebben zij niet op volle kracht gereden. Een trucje om de concurrentie niet alles prijs te geven. Toch was het geen ideaal testweekend voor de ‘Silver Arrows’. Met Lewis Hamilton in de grindbak, problemen met de balans van de bolide en een kapotte versnellingsbak heeft het team wel eens betere testdagen gedraaid. Maar het zal typisch Mercedes zijn als het team de eerste GP van het seizoen ‘gewoon’ weer wint. Toch zit het Red Bull van Verstappen op de hielen.

Wat kan Max?

Red Bull en Max Verstappen sloten vorig seizoen geweldig af met een overwinning in Abu Dhabi. De Limburger was in Yas Marina veruit de snelste van het hele veld. Maar wat kan de Nederlander onder de kunstlichten van Bahrein. De testdagen verliepen perfect voor de Oostenrijkse renstal. Formule 1-commentator Olav Mol durft het aan ‘’Dit was de beste wintertest van Red Bull in de laatste jaren.’’ De ‘Bulls’ hebben dus een uitstekend voorseizoen gedraaid, maar wat kan het team wanneer het om de punten gaat. Dit weekend zullen we het eerste antwoord krijgen.

Dreiging uit Engeland

Niet alleen Red Bull oogt snel, ook het Britse McLaren ging als een trein tijdens de winter testdagen. De renstal waar Daniel Ricciardo en Lando Norris achter het stuur zitten, maakte deze winter een overstap van motorleverancier. De motoren van Renault werden aan de kant gezet en het team gaat verder met een Mercedes krachtbron. De eerste data die het team heeft verzameld na de testdagen zien er veelbelovend uit. Het is de vraag wat het Britse team kan doen. Zijn ze het beste uit het middenveld of kunnen ze zelfs mee gaan doen om de overwinningen?

GP van Bahrein

Kunnen de tweede rijders gaan aanvallen?

Het belooft een spannende eerste race te worden. Max Verstappen en Lewis Hamilton zullen vechten om de eerste plaats. Gevolgd door Valtteri Bottas en Sergio Pérez. Of kunnen de ‘tweede rijders’ zich mengen met het gevecht voorin? Dat betekent dat we vier coureurs zien vechten om de hoogste trede van het podium. Achter de kopgroep ontstaat een gat naar het middenveld. Volgens de wintertest data kan elk middenveld team hier eindigen. Maar de favoriet voor plaats vijf en zes zijn Ferrari en McLaren.

De start

Aankomende zondag wordt de GP van Ba