Londen is in december niet alleen in de ban van het WK darts en Premier League-voetbal. Ook kerst houdt de Londenaars bovengemiddeld bezig. Overal in de stad proef je de sfeer en geniet je van de festiviteiten. Lees in onze blog welke vijf locaties je absoluut niet mag overslaan als je op zoek bent naar een totale kerstbeleving!

Hyde Park – Winter Wonderland

Hyde Park Winter Wonderland

Hyde Park is gedurende het hele jaar dé plek voor de Londenaar om tot rust te komen. Het enorme park in het hart van Londen is normaal gesproken een oase van rust in de zo drukke metropool. In de wintermaand december komt daar voor even verandering in. Hyde Park wordt omgetoverd tot Winter Wonderland. Toegang is gratis en er staan genoeg kraampjes, attracties en eettentjes om jezelf voor meerdere uren te vermaken.

Daarnaast ligt Hyde Park op loopafstand van het wereldberoemde winkelcentrum Harrods. Mocht je nog wat tijd over hebben, dan raden wij je aan om ook zeker hier even langs te wandelen. Ieder jaar maken zij er een sport van om de winkel én gevel zo mooi mogelijk te versieren.

Oxford Street – kerstversiering

Kerst in Londen tijdens het WK Darts

Over kerstversiering gesproken. Harrods is niet de enige plek waar je kunt genieten van lichtjes, kransen en allerlei andere tierelantijnen. Oxford Street staat in heel Engeland bekend als een van de best versierde straten. De stad Londen doet er alles aan om het jaarlijkse feest zo gezellig mogelijk aan te kleden. Oxford Street ligt nabij Hyde Park en is dus gemakkelijk te combineren met een bezoek aan Winter Wonderland.

Trafalgar Square – kerstkoren

Trafalgar Square

Sla je na een wandeling via Hyde Park en Oxford Street rechtsaf richting Piccadilly Circus (dat ook een aanrader is), dan kom je uiteindelijk uit bij Trafalgar Square. Dit enorme plein is in al zijn pracht een praal het hele jaar een schitterende plek om te bezoeken. Met kerst wordt het nog even wat extra magisch. In de week voorafgaand aan Kerstmis komen er iedere avond kerstkoren bijeen om kerstliedjes te zingen op de mini-kerstmarkt.

Southbank (bij The Eye) – kerstmarkt

Southbank Kerstmarkt

Net over de Westminster Bridge bevindt zich Southbank. Hier bevinden zich onder meer The London Eye, The London Dungeon, SEA LIFE, Waterloo Station en het National Theatre. Allemaal attracties die leuk zijn om te bezoeken. Toch is er in de kerstperiode ook nog een van de grootste kerstmarkten van de stad gevestigd. Mooi om eens overheen te wandelen en te genieten van het uitzicht op de Big Ben en Westminster Bridge!

Natural History Museum – Schaatsbaan

Schaatsen in Londen met kerst

Het Natural History Museum is een van onze persoonlijke favorieten. Dit prachtige gebouw is een architectonisch hoogstandje en is een schitterende locatie om een schaatsbaan aan te leggen. Met een kleine kerstmarkt inclusief schaatsbaan, lijkt deze plek rechtstreeks uit een goede kerstfilm te komen.

Vanaf het Natural History Museum loop je gemakkelijk naar Harrods, Hyde Park en Oxford Street. Ben je een liefhebber van wandelen? Dan kun je met een wandeling van ongeveer 7,5 kilometer alle onze benoemde hoogtepunten bezoeken.

Stap uit bij metrohalte South Kensington en wandel via het Natural History Museum langs Harrods naar Hyde Park. Via Winter Wonderland in het laatstgenoemde park wandel je door Oxford Street naar Piccadilly Circus. Een kleine vijf minuten later kom je op Trafalgar Square aan. Steek na een tussenstop op dit prachtige plein de Theems over en je staat in Southbank. Trek een middag of avond uit om al deze plekken te bezoeken, zodat je niks overhaast hoeft te doen.

Het WK darts bezoeken in december? Klik hier voor het hele aanbod!