Treinreis naar Londen

Vrijwel heel Europa is goed begaanbaar met de trein. Ook de verbinding met Londen en de rest van Groot-Brittannië wint ook steeds meer in populariteit. Ook tijdens onze sportreizen wordt er steeds meer gretig gebruik gemaakt van een reis op basis van treinvervoer. In deze blog lees je waarom het reizen per trein voor veel reizigers het ultieme gevoel van vrijheid belichaamt. 

Verborgen kostenposten

Met de huidige vluchtprijzen is een vliegreis naar steden als Londen, Manchester en Liverpool enorm voordelig. Een nadeel; het blijft meestal niet alleen bij het vliegticket. Zonder bagage reizen is natuurlijk voor weinigen weggelegd. Neem je het wel mee? Dan kan dat zomaar een verdubbeling van je ticketprijs betekenen. Daarnaast moet je ook rekening houden met het vervoer van en naar het vliegveld. Neem je de eigen auto? Dat scheelt weer de kosten in een treinkaartje. Onderschat alleen de parkeerkosten op en rondom een vliegveld niet. Zeker als je wenst jouw bolide voor enkele dagen te stallen, kan de prijs aardig oplopen. Als je alles bij elkaar optelt, is een vliegreis ondanks de lage ticketkosten lang niet altijd zo goedkoop als het lijkt en jagen de verborgen kostenposten jou en jouw sportvrienden op onverwachte uitgaven.

Neem je de trein? Dan valt de prijs van het treinticket naar Engeland vaak gemiddeld net wat hoger uit dan de vliegtickets en bijkomende kosten. Maar vergeet daarbij niet dat je ook betaalt voor de luxe stoelen, de royale beenruimte en allerlei andere extra’s. Iets waar je in het vliegtuig lang niet altijd zeker van bent. Laten dat nou vooral zaken zijn die jouw sportreis naar Londen of Silverstone extra de moeite waard maken.

Treinreis sportreis

Vrijheid tijdens je reis

Met een hogesnelheidstrein reis je vanaf Amsterdam of Rotterdam Centraal in een keer door naar Londen St. Pancras International. Waar je voorheen nog een verplichte overstap moest maken in Brussel, kun je nu gewoon blijven zitten. Geen enkele reden dus voor een onderbreking van je spannende serie. Ben je het stilzitten toch even beu? Maak dan een korte wandeling door de luxe coupé. In het vliegtuig zit je vaak ingepakt en heb je nauwelijks ruimte om te bewegen. Dat is in een trein wel anders.

In een kleine vier uur sta je vanuit Amsterdam Centraal in hartje Londen. Ideaal als je het aan ons vraagt. Hoewel vliegen sneller lijkt, is dat lang niet altijd het geval. Met de hogesnelheidstrein tussen Nederland en Engeland ga je direct van punt A naar B. Stap je uit het vliegtuig? Dan duurt het vaak nog wel even voordat je ook daadwerkelijk op je bestemming bent.

Treinreis GP Silverstone

Leuke uitjes met de trein

Zolang de hyperloo