Nabeschouwing Grand Prix van Bahrein: Hamilton trekt aan het langste eind in openingsrace

Afgelopen zondagmiddag gingen de lampen eindelijk uit. Het teken dat het F1-seizoen weer begonnen is. De fans krijgen waar ze op hebben gewacht. Max Verstappen daagt Lewis Hamilton op de baan uit voor een wereldtitelgevecht. Het werd een zinderend gevecht om de overwinning. 

De uitdager

Lewis Hamilton heeft zijn handen vol aan Max Verstappen. De Limburger was tijdens de kwalificatie op de zaterdag het snelste van het hele veld. Hij behaalde zijn vierde pole position uit zijn carrière, met een riante voorsprong. Achter hem startte Lewis Hamilton vanaf plek twee. De Brit heeft wat hij wilt: een uitdager voor de titel.

Tactisch steekspel

Voor Verstappen verloopt de start van de race volgens plan. Hij weet Lewis Hamilton achter zich te houden en zijn eerste plek te behouden. Na een aantal bochten volgt direct de eerste safety car van dit seizoen. Oorzaak: de crash van Nikita Mazepin. Na vier rondes wordt de race hervat en slaat Verstappen een klein gaatje ten opzichte van Hamilton. In ronde veertien start de Brit een tactisch steekspel. Hij gaat vroeg naar binnen voor de eerste pitstop. Dit om Verstappen op verse banden te undercutten. Tweemaal voert hij dit trucje uit in de race. Het zorgt ervoor dat Hamilton aan het eind van de race voor Verstappen ligt op oudere banden. Het venijn zit hem in de staart van de race! 

De strijd in bocht vier

Lewis Hamilton kijkt in zijn spiegels. De RB-16B van Max Verstappen wordt steeds groter. De engineer van de Brit (Peter Bonnington) wil hem een instructie doorgeven. Je hoort een nerveuze Hamilton op de team radio: ‘’Leave me alone Bono!’’. Hamilton heeft alle concentratie nodig om de Limburger te verdedigen. Drie ronden voor het einde rijdt Verstappen aan de staart van Hamilton. Het lijkt een kansloze missie voor de Brit. De Nederlander gaat voor een inhaalactie in bocht vier, en haalt buitenom Hamilton in. Verstappen lijkt weer aan kop te liggen, maar een aantal bochten later laat hij Hamilton er expres weer langs. Verstappen kleurde niet binnen de lijntjes bij zijn inhaalactie. Een tweede poging om de zevenvoudig wereldkampioen te passeren lukt niet. Hamilton wint in de woestijn.

De strijd in het middenveld

In het middenveld gebeurt elke race genoeg. Daarom nemen wij ook in deze nabeschouwing van de Grand Prix van Bahrein deze spannende strijd door. De top drie is weg van het hele veld en de coureurs daarachter strijden om de titel ‘best of the rest’. Lando Norris wordt uiteindelijk vierde, zes seconden voor Sergio Pérez. De teamgenoot van Verstappen moest vanuit de pitlane starten nadat zijn bolide uitviel in de opwarmronde. Een spectaculaire inhaalrace volgde van de Mexicaan. Hij werd daardoor bekroond tot Driver of the Day. Yuki Tsunoda behaalt een knappe negende plaats tijdens zijn eerste GP.

De uitslag van de GP van Bahrein 2021:

Nabeschouwing GP Bahrein 2021

<