In het liedje Super Max zingen we allemaal luidkeels mee: “Hij is de king van Barcelona!”, maar waar komt dat eigenlijk vandaan? In dit artikel nemen we Max’ successen op de GP van Spanje onder de loep.

Wanneer won Max voor het eerst op GP de Catalunya?

In 2016 won Max Verstappen voor het eerst de GP van Spanje. Het was zijn eerste overwinning in de Formule 1. Extra bijzonder werd de winst omdat hij die race voor het eerst voor Red Bull Racing uitkwam, na iets meer dan 2 jaar voor opleidingsteam Toro Rosso (nu AlphaTauri) te hebben gereden. Max schreef geschiedenis als eerste Nederlandse winnaar ooit én als jongste winnaar allertijden. 

Hoe vaak heeft Max de GP Spanje gewonnen?

Sindsdien sleepte Max in Spanje nog één overwinning binnen, in mei 2022. Dat maakt zijn totaal aantal zeges twee. Dat lijkt niet veel over een periode van 5 jaar en 6 races, maar hij wist elk jaar op het podium te eindigen. In 2018 en 2019 werd hij derde, in 2020 en 2021 finishte hij als tweede.

Wanneer is de volgende GP van Spanje?

Op het moment van schrijven is de volgende GP van Spanje in mei 2023. De voorlopige data zijn vastgesteld op 19 t/m 21 mei 2023. Het is een van de populairste circuits onder de Nederlanders en kent een eigen Oranje-tribune. Hier staat jaarlijks een DJ en wordt toffe oranje merchandise uitgedeeld op de wedstrijddag. 

Jouw F1-reis boeken bij Sportreizen.com

Wil je er in 2023 ook bij zijn? Genieten van de Spaanse zon, verblijven aan de Costa Brava en Max hopelijk zijn derde overwinning zien pakken? Boek dan nu jouw F1-reis naar de GP van Spanje bij Sportreizen.com. Je kunt kiezen uit verschillende vertrekdata, diverse hotels en pelouse of tribunetickets.