Loting WK darts is bekend!

De loting van het WK darts is bekend! Hoewel de eerste ronde nog veel onbekende namen bevat, hebben we ook al een beeld van de mogelijke route die onze Nederlandse en Belgische topdarters af zullen leggen richting de finale. Lees hier alles over de loting voor het aanstaande wereldkampioenschap darts!

Loting Nederlandse darters

Een aantal Nederlanders hoeft door hun kwalificatiepositie niet deel te nemen aan de eerste ronde. Zij stromen de tweede ronde pas in. Het gaat hierbij om Raymond van Barneveld, Danny Noppert, Vincent van der Voort, Dirk van Duijvenbode en natuurlijk Michael van Gerwen. De overige zeven Nederlanders moeten wel direct tijdens de eerste ronde aan de slag.

Ervaren deelnemer

Voor Jermaine Wattimena is komend WK alweer de negende deelname aan het grootste dartstoernooi ter wereld. Hij kwam nog nooit verder dan de derde ronde, maar zal er dit jaar wederom op gebrand zijn om zijn persoonlijke record te verbreken. Daarvoor zal hij af moeten rekenen met de Noord-Ier Nathan Rafferty, die voor het eerst deelneemt op het grote podium in Alexandra Palace!

Nederlandse debutanten

Ook Nederland heeft een aantal debuterende darters op dit wereldkampioenschap. Danny van Trijp, Danny Jansen en Jimmy Hendriks mogen voor het eerst een gooi naar de wereldtitel doen in Londen. Zij nemen het in dezelfde volgorde op tegen Steve Beaton, Paolo Nebrida en Jamie Hughes. Verder zullen ook Niels Zonneveld, Martijn Kleermaker en Geert Nentjes komend WK instromen in de eerste ronde. Weet Zonneveld af te rekenen met Lewy Williams, dan staat hem een treffen met Michael van Gerwen te wachten. Het eerste mogelijke Nederlandse onderonsje!

Gerwyn Price – Raymond van Barneveld

Nog niet heel lang geleden troffen Raymond van Barneveld en nummer 1 op de wereldranglijst Gerwyn Price elkaar nog tijdens de Grand Slam of Darts. Dat was een enorm spectaculaire wedstrijd en kende in ‘Barney’ een verrassende winnaar. De loting van het komende WK vertelt ons dat deze twee topdarters elkaar zomaar weer kunnen treffen in de derde ronde. Het belooft een mooi wereldkampioenschap te worden voor de Nederlandse darters!

Drie Belgische darters in actie

Ook dit jaar zijn er weer Belgische darters aanwezig op het WK. In de eerste ronde is het enkel Mike de Decker wie het podium bestijgt in Alexandra Palace. Hij neemt het op tegen Jeff Smith. Voor De Decker is het zijn derde wereldkampioenschap. In 2021 verloor hij in de eerste ronde en in de vorige editie strandde hij in de tweede ronde. In Smith treft hij een meer ervaren darter. De Canadees neemt dit jaar al voor de vijfde keer mee aan het World Darts Championship. Toch lukte het hem ook nooit verder te komen dan de tweede ronde. Kansen genoeg van De Decker dus!

Belgische topdarters

In de tweede ronde stromen de andere twee Belgen in. Dimitri van den Bergh en Kim Huybrechts treffen geen grote namen en zullen vermoedleijk als er geen grote verrassingen zijn zonder al teveel moeite de derde ronde bereiken. Beide heren kwamen ooit tot de kwartfinale van het WK. Dit jaar zal ongetwijfeld het doel zijn om deze prestatie te evenaren. Het eerste mogelijke Belgische onderonsje behoort tot de mogelijkheden in de 4e ronde. Huybrechts en Van den Bergh treffen elkaar als ze ongeschonden door de twee eerdere ronden heenkomen.

WK darts loting en data

Het wereldkampioenschap darts wordt jaarlijks in december en begin januari gespeeld. Het is een van de belangrijkste dan wel niet het belangrijkste dartstoernooi ter wereld! Sportreizen.com organiseert reizen naar alle sessies van dit toernooi. Wil jij eens live de sfeer in Alexandra Palace proeven? Bekijk nu de mogelijkheden via deze link!

Eerste ronde: donderdag 15 december 20222 t/m woensdag 21 december 2022
Tweede ronde: Donderdag 15 december 2022 t/m vrijdag 23 december 2022
Derde ronde: Dinsdag 27 december 2022 t/m donderdag 29 december 2022
Vierde ronde: Donderdag 29 december 2022 en vrijdag 30 december 2022
Kwartfinale: Zondag 31 december 2022
Halve finale: Maandag 2 januari 2023
Finale: Dinsdag 3 januari 2023