De GP van Oostenrijk als perfecte belevenis

Afgelopen weekend vond de tweede Grand Prix van Oostenrijk in 2021 plaats. Wij waren samen met een grote groep klanten getuige van de derde opeenvolgende overwinning van Max Verstappen. Een belevenis van jewelste. Vanaf het moment dat je de deur uitstapt begint het avontuur. Wij nemen jou in deze blog mee in ons weekend aan en op weg naar het circuit in Oostenrijk!

Afhankelijk van hoe laat en op welke dag jouw trip richting Oostenrijk begint, zul je al de eerste mensen uit een Oranje-caravaan tegenkomen. Wij vertrokken donderdagochtend om de drukte voor te zijn. Toch kwamen wij op dezelfde dag al enkele in oranje gehulde medereizigers tegen. In de reis naar Oostenrijk zit alles hem in de voorbereiding. Zeker in deze tijd van corona is het belangrijk om de laatste actuele informatie goed in de gaten te houden. Wij kozen ervoor om de twaalf uur durende reis in tweeën te splitsen door een overnachting in Erlangen te boeken.

Na een goede nachtrust werd reis naar Oostenrijk hervat. Bij het zien van de eerste bergen, na zo’n kleine drie uur rijden, begint het echt te kriebelen. De grens van Oostenrijk is bijna in handbereik. De auto’s om ons een heen duwen ons geregeld met de neus op de feiten. De Grand Prix op de RedBull Ring staat op het punt van beginnen. De ene na de andere auto met Nederlandse vlaggetjes passeert ons. Wat blijkt: ook dit jaar is ons land weer rijkelijk vertegenwoordigd op de tribunes in de Alpen.

Verblijf in Graz

Hotel in Graz

Ga je écht voor de pure beleving, dan is het aan te raden om een plekje te boeken op de camping naast het circuit. Toch wat meer behoefte aan comfort? Dan overnacht je net als ons in een prachtig hotel in het hart van Graz. Deze stad staat bekend om zijn prachtige oude centrum en sfeervolle straatjes. Een prima plek om de avonduren door te brengen in ieder geval. Een avondje op stap of een fijn diner op een van de vele sfeervolle terrassen is een absolute aanrader! Het is dan ook geen verrassing dat wij meerdere avonden terug te vinden waren in het pittoreske centrum van Graz.

Gezellige file

Als je op de heenreis naar Oostenrijk niet in de file wil komen, raden wij je aan om op tijd te vertrekken. Wij stapten zelfs een dag eerder al in de auto en bleven de drukte voor. Natuurlijk dien je ook rekening te houden met de spits waar geregeld files door ontstaan in Duitsland. Maar de echte F1-files blijven bij een goede planning nog even uit. Pas bij de rit van het hotel in Graz tot aan de RedBull Ring zul je merken dat het iets langer zal duren om op de plaats van bestemming te komen. Onderweg kom je vermoedelijk wel in een ‘oranjefile’. Nederlanders én Verstappen-fans hebben een groot aandeel in het totaal aantal toeschouwers aan de RedBull Ring. Nederlandse vlaggetjes en RedBull-petjes zullen dan onderweg ook veel te zien zijn.