Formule 1-kalender van 2023 bekend!

De Formule 1-kalender van 2023 is bekend! De FIA heeft op 20 september 2022 het raceschema van de Formule 1 voor komend seizoen bekendgemaakt. Er keren een aantal bekende races terug op het programma én we hebben een spectaculaire debutant! 

Het seizoen 2023 gaat zoals gebruikelijk van start in Sakhir te Bahrein. Hier worden ook de testdagen gereden. Dit gebeurt een week voorafgaand aan de eerste Grand Prix. Twee weken na de eerste race blijven we in het Midden-Oosten. Het stratencircuit van Djedda belooft ook dit jaar weer een spektakel te worden. Ook wordt er dit jaar wederom afgesloten in Abu Dhabi. Het Yas Marina Circuit is al jaren het laatste circuit waar geracet wordt. Dat zal in 2023 niet anders zijn.

Rentree tijdens Formule 1 2023

We keren dit jaar ook weer terug naar Shanghai voor de Grand Prix van China. Afgelopen jaren ontbrak dit circuit op de kalender vanwege strenge corona restricties in het land. Op 16 april is iedereen dus weer welkom op het Shanghai International Circuit. Naast de GP van China keert ook de Grand Prix van Qatar weer terug. Waar het Losail International Circuit in 2020 nog een last-minute vervanger was voor de Grand Prix van Australië, maakt het voor het eerst zijn debuut op de officiële F1-kalender.

Grand Prix van Shanghai op Formule 1-kalender 2023

Shanghai vormt in 2023 weer het decor van de Grand Prix van China.

Spectaculair debuut op F1 kalender

De Grand Prix waar komend jaar alle ogen op zijn gericht is zonder twijfel de GP van Las Vegas. De verwachtingen omtrent deze race zijn enorm. Een stratenrace in de avond over de Strip. Het zou een scenario kunnen zijn uit een bioscoopfilm. Maar in 2023 wordt dit werkelijkheid. Max Verstappen en zijn collega’s crossen rechtstreeks langs de replica van de Eiffeltoren en het Caesars Palace Casino.

Formule 1-kalender 2023 Las Vegas