De top 5 meest iconische ferrari-auto’s

Scuderia Ferrari kent een zeer rijke historie en heeft door de jaren heen al heel wat banden versleten. De grootste namen raceten onder de vlag van Ferrari. Maar wat zijn nou de mooiste parels uit de geschiedenis van de Italiaanse renstal? Wij hebben een top 5 voor jou samengesteld!

5: Ferrari F2007: de laatste wereldkampioen

De laatste coureur die wereldkampioen werd bij de Scuderia is Kimi Räikkönen. De Fin versloeg in het seizoen 2007 de regerend kampioen Renault, dat daarvoor twee jaar dominant was. Een jaar later wint Ferrari nog wel een keer het constructeurskampioenschap. Het laatste grote succes voor het team. 

De F2007 zag er gelikt uit. De gehele auto oogde klassiek Ferrari-rood met kleine witte strepen op het midden van de auto. De bolide staat hoog op de lijstjes van de Italiaanse fans. 

Bij aanvang van de laatste GP in het seizoen 2007 lijkt Lewis Hamilton wereldkampioen te gaan worden. Het gat naar de Brit lijkt te groot voor rivalen Alonso en Räikkönen. Toch krijgen de twee hoop na de eerste ronde van de GP van Brazilië. Hamilton verremt zich en valt een aantal posities terug. Na problemen met de McLaren van Hamilton eindigt hij op P7. Kimi Räikkönen verslaat Alonso en wordt wereldkampioen met slechts één punt voorsprong! Het is de eerste en tot nu toe laatste WK-titel voor de Fin. 

4: Ferrari 641: de mooiste

De Ferrari 641 is misschien wel de mooiste auto uit de gehele Formule 1-historie. De livery uit 1980 werd bestuurd door Nigel Mansell en Alain Prost. De twee namen het op tegen de mannen van McLaren waarbij Prost veel in duel kwam met Ayrton Senna, een van de beste aller tijden. Het werd een zinderende titelstrijd waarbij de Braziliaan aan het langste eind trok. 

De schoonheid van de auto compenseert het feit dat de wagen geen wereldkampioen is geworden. De smalle wagen met de donkerrode accenten zorgen voor een schitterend plaatje. Ook de wagen van McLaren zag er gelikt uit. Het was ook vooral de ouderwetse vorm van de auto die het zo mooi maakte.