F1 kalender 2023: de mooiste races!

De F1 kalender van 2023 kent een recordaantal van 24 races. Nog nooit eerder kwam de FIA met zoveel Grands Prix op de proppen. Het belooft een schitterend raceseizoen te worden. Met een nieuwe race in Las Vegas en Europese klassiekers in onder meer België en Oostenrijk, mogen wij als Formule 1-fans weer genieten!

F1 kalender met Europese klassiekers

Hoewel je zou zeggen dat de FIA nauwelijks meer om bepaalde circuits heen kan, leek het er lang op dat we op zijn minst afscheid moesten nemen van een Grand Prix op het circuit van Spa-Francorchamps. Gelukkig kwam het zover niet en mogen we volgend jaar ‘gewoon’ weer plaatsnemen aan Eau Rouge, Les Combes en de Speedcorner! Daarentegen is de Grand Prix van Frankrijk wel verdwenen van de F1 kalender. Het circuit van Paul Ricard stond de afgelopen jaren vast op het programma, maar wordt in 2023 voor het eerst in vijf jaar niet meer ingezet.

Formule 1 kalender België

Een andere klassieker, althans voor ons als Nederlandse fans, is de Grand Prix van Oostenrijk. Er is geen twijfel over mogelijk. Deze race keert volgend jaar ook gewoon weer terug. Met duizenden tegelijk zullen de oranjefans plaatsnemen aan het circuit nabij Spielberg. Het oranje feestje zal zichzelf volgend jaar nog verder uitbreiden. Nyck de Vries is vanaf volgend seizoen coureur van AlphaTauri. Nog meer reden om als Nederlandse Formule 1-fan een race te bezoeken!

Las Vegas: een veelbelovende debutant

Wereldwijd kijkt vrijwel iedere raceliefhebber uit naar de eerste race op het circuit van Las Vegas. Het is niet de eerste keer dat de Formule 1 neerstrijkt in Sin City. Toch is een race in de huidige vorm nieuw. In de jaren 80 werd er op de parkeerplaats van het enorme Caesars Palace Casino een speciaal ontworpen baan aangelegd. Hoewel het Caesars Palace nog steeds een prominente rol heeft in de huidige race, rijden de coureurs er nu enkel nog maar langs. Het gloednieuwe stratencircuit brengt Verstappen en collega’s rechtstreeks over The Strip, dé hoofdstraat van Las Vegas!