Eindelijk uit de schaduw van Lewis?

Het jaar 2021 is tot nu toe het jaar van Max Verstappen en zijn eerste plek. Maar laten we vooral niet vergeten dat Lando Norris dit seizoen ook voor het eerst uit de schaduw van mede-Brit Lewis Hamilton lijkt te kruipen. Misschien een nog wel net zo knappe prestatie. Wat maakt Norris wereldwijd zo populair en waarom moeten wij hem ook tijdens de GP van Groot-Brittannië weer goed in de gaten houden? 

Er zijn maar weinig Formule 1-liefhebbers die geen zwak hebben voor Norris. De piepjonge coureur draait ondanks dat hij pas 21 jaar oud is, inmiddels al drie seizoenen mee als vaste racer bij het F1-team van McLaren. Hij wordt nu al gebombardeerd tot dé toekomstige uitdager van onze eigen Max Verstappen! De resultaten van de laatste races liegen er natuurlijk niet om. In het hele raceseizoen van 2021 belandde de jonge Brit al drie keer op het podium en viel hij nog geen enkele keer buiten de beste acht coureurs. Een knappe prestatie gezien de forse concurrentie. Zou hij zijn derde plek tijdens de GP van Oostenrijk ook op het circuit van Silverstone kunnen evenaren? Wij denken van wel!

Lando Norris McLaren

LiveMedia / Shutterstock.com

Gran Tourismo

Norris is al vanaf kleins af aan gedreven tot het behalen van successen in de autosport. Op vijfjarige leeftijd kruipt hij al met vaderlief achter de gameconsole voor een spannend potje Gran Tourismo. De ontspannen virtuele races vormen al snel het opstapje naar het echte circuit. Samen met zijn oudere broer Oliver kruipt hij achter het stuur tijdens verscheidene kartsessies. Ook die inspanningen leggen hem geen windeieren. Tijdens zijn eerste nationale race in 2007 behaalt hij direct een pole position. Het is dan ook meteen duidelijk dat er een zonnige toekomst is weggelegd voor het dan pas 7-jarige racetalent.

Er volgen vele successen. In 2014 wint hij op 15-jarige leeftijd het CIK FIA Wereldkampioenschap karten. Dat levert hem in 2017 een plek op in de Formule 3-klasse. Waar hij, zoals hij dat wel vaker deed, direct in zijn eerste seizoen kampioen werd. Nog geen jaar later maakt hij zijn debuut in de Formule 2. Daar moet hij enkel landgenoot George Russell voor zich dulden in het eindklassement. Een Formule 1-avontuur volgt. Nu, in zijn derde jaar in de F1, maakt de Engelsman nog steeds indruk. Maar wat maakt hem nou zo geliefd onder de fans?