Nieuwe coureurs Formule 1

Nog even en dan gaat het spektakel beginnen. De Formule 1-liveries zijn inmiddels allemaal getoond aan de fans. We kunnen onze borst natmaken voor het nieuwe seizoen. Maar welke nieuwe coureurs zien we de Formule 1 in Bahrein op 28 maart?

Yuki Tsunoda

Kleine man met grote daden (Yuki Tsunoda)

Yuki Tsunoda is de nieuwe AlphaTauri-coureur voor het aankomende seizoen. De nog geen 1 meter 60 lange Japanner wordt bij het Italiaanse team de nieuwe teamgenoot van Pierre Gasly. Het AlphaTauri-team rijdt met Honda-motoren die worden geproduceerd in Japan. Tsunoda vocht vorig jaar mee om de titel, maar de derde plaats in het Formule 2-kampioenschap was uiteindelijk het maximale. Omdat de jonge Japanner in het jeugdprogramma van Red Bull zat, was de stap naar AlphaTauri logisch. Het is namelijk het ontwikkelingsteam van de Oostenrijkse renstal. 

Met de komst van Tsunoda bij AlphaTauri zien we weer eens een Aziatische coureur terugkeren op de grid. De laatste actieve rijder uit dit continent was Rio Haryanto in 2016, uitkomend voor het F1-team van Manor. De Grand Prix op het Suzuka-circuit zal als een thuisrace voelen voor Tsunoda. Met zijn Japanse nationaliteit en motorleverancier zal hij ongetwijfeld de meest populaire rijder van het veld zijn op 10 oktober. Maar tot die tijd moet hij het eerst laten zien in de voorafgaande zestien races. Daar gaat hij met zijn teamgenoot Gasly op jacht naar punten voor AlphaTauri. 

Nieuwe coureurs Formule 1

Een valse Russische start (Nikita Mazepin)

Het Formule 1-seizoen is nog niet eens begonnen en Nikita Mazepin is al de meest besproken coureur. De nieuwe deelnemer namens Haas kwam in opspraak door een pikant filmpje op zijn Instagram-pagina. Er was te zien hoe de Rus een vrouw in de auto op een aantal intieme plekken aanraakte. Na het incident maakte Mazepin meteen excuus, maar zijn krediet was bij de fans al verspeeld. Op social media ging het los: ‘’Mazepin out’’ was overal te lezen. Toch nam Haas geen maatregelen en rijdt de Rus aankomend jaar gewoon mee i