Nieuwe coureurs Formule 1

Nog even en dan gaat het spektakel beginnen. De Formule 1-liveries zijn inmiddels allemaal getoond aan de fans. We kunnen onze borst natmaken voor het nieuwe seizoen. Maar welke nieuwe coureurs zien we de Formule 1 in Bahrein op 28 maart?

Yuki Tsunoda

Kleine man met grote daden (Yuki Tsunoda)

Yuki Tsunoda is de nieuwe AlphaTauri-coureur voor het aankomende seizoen. De nog geen 1 meter 60 lange Japanner wordt bij het Italiaanse team de nieuwe teamgenoot van Pierre Gasly. Het AlphaTauri-team rijdt met Honda-motoren die worden geproduceerd in Japan. Tsunoda vocht vorig jaar mee om de titel, maar de derde plaats in het Formule 2-kampioenschap was uiteindelijk het maximale. Omdat de jonge Japanner in het jeugdprogramma van Red Bull zat, was de stap naar AlphaTauri logisch. Het is namelijk het ontwikkelingsteam van de Oostenrijkse renstal. 

Met de komst van Tsunoda bij AlphaTauri zien we weer eens een Aziatische coureur terugkeren op de grid. De laatste actieve rijder uit dit continent was Rio Haryanto in 2016, uitkomend voor het F1-team van Manor. De Grand Prix op het Suzuka-circuit zal als een thuisrace voelen voor Tsunoda. Met zijn Japanse nationaliteit en motorleverancier zal hij ongetwijfeld de meest populaire rijder van het veld zijn op 10 oktober. Maar tot die tijd moet hij het eerst laten zien in de voorafgaande zestien races. Daar gaat hij met zijn teamgenoot Gasly op jacht naar punten voor AlphaTauri. 

Nieuwe coureurs Formule 1

Een valse Russische start (Nikita Mazepin)

Het Formule 1-seizoen is nog niet eens begonnen en Nikita Mazepin is al de meest besproken coureur. De nieuwe deelnemer namens Haas kwam in opspraak door een pikant filmpje op zijn Instagram-pagina. Er was te zien hoe de Rus een vrouw in de auto op een aantal intieme plekken aanraakte. Na het incident maakte Mazepin meteen excuus, maar zijn krediet was bij de fans al verspeeld. Op social media ging het los: ‘’Mazepin out’’ was overal te lezen. Toch nam Haas geen maatregelen en rijdt de Rus aankomend jaar gewoon mee in de Formule 1. 

Mazepin heeft al de benodigde ervaring in het racewereldje. Hij reed twee jaar mee in de Formule 2. In het eerste jaar eindigde hij op plek 18 en in zijn tweede jaar werd hij vijfde. Geen indrukwekkende prestaties zou je zeggen. Maar waarom kan hij dan toch deelnemen aan de Formule 1? Nikita Mazepin heeft zijn stoeltje voor een groot deel te danken aan zijn vader, Dmitry Mazepin. Een steenrijke zakenman uit Rusland die zijn zoon via Haas de Formule 1 heeft in gehandeld. Fans plaatsen daarom ook hun vraagtekens bij de kundigheid van Mazepin en vragen zich af of hij wel thuishoort in de Formule 1. Misschien kan hij met zijn racekunsten krediet terug winnen op de baan.

Mick Schumacher

De zoon van (Mick Schumacher)

Misschien wel de meest talentvolle coureur in dit rijtje is Mick Schumacher. Dat heeft de Duitser niet van van een vreemde. Het is de zoon van voormalig Formule 1-coureur en zevenvoudig wereldkampioen Michael. Aankomend seizoen rijdt zijn zoon Mick in de Haas net als Nikita Mazepin. Dat de 21-jarige snelheidsduivel over talent beschikt valt niet over te twisten. Hij werd vorig jaar kampioen in de Formule 2, de opstapklasse naar de F1. Of Mick net zo succesvol gaat worden als zijn vader is de vraag, maar het is en blijft een echte ‘Schumi’. 

Schumacher leek lang geen kampioen te gaan worden in de Formule 2-klasse. Races lang was het Callum Ilott die het klassement leidde. Aan het eind van het seizoen kwam de echte Schumacher naar boven en keerde hij het tij. Door deze knappe prestaties heeft Schumacher een F1-stoeltje bemachtigt, en Ilott niet. Het zal aankomend seizoen bikkelen worden voor de Duitse coureur. Haas kent zware tijden waarbij punten halen haast onmogelijk is. Maar als iemand het onmogelijke kan waarmaken, is het een Schumacher.