Boedapest: een stad met charme én een GP

Stedentrip en GP Boedapest

Het Hongaarse Boedapest is al jaren een onwijs populaire bestemming voor een stedentrip. Het eeuwenoude stadscentrum is in al zijn pracht en praal het bezoeken ook meer dan waard. Nog een ander groot geluk: begin augustus vindt het grootste racecircus ter wereld plaats nabij de stad. De Formule 1 strijkt neer op de Hungaroring!

Of je nu met Formule 1-vrienden of met de familie een uitstapje naar Boedapest maakt, de combinatie tussen een stedentrip en een bezoek aan de Grand Prix is snel gemaakt. Zelfs als niet iedereen zit te wachten op een uitstapje naar het circuit, is een reisje via Sportreizen.com naar Boedapest geen gek idee. Met een retourvlucht vanuit Amsterdam of Düsseldorf en een verblijf in het hart van de stad zit iedereen goed! Vertrek op vrijdagochtend en geniet van vier hele dagen in Hongarije inclusief of exclusief tickets voor de GP.

Hongaarse hoogstandjes

Vanwege de vroege vlucht geniet van je van een volle vrijdag in het centrum van Boedapest. Om meteen een goed beeld te krijgen van de stad is het een aanrader om een uitstapje naar de Gellértheuvel te maken. Met zijn 235 meter is het veruit het hoogste punt van de stad. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op rivier de Donau, het oude centrum van Boeda en de karakteristieke straatjes van Pest. Vanuit hier zie je een van hoogtepunten van de stad op zijn mooist: de kettingbrug.

Formule 1 Boedapest

Wil je de stad juist vanuit een ander oogpunt bekijken? Plan dan een boottocht over de Donau. Langs de kades van stad staan prachtige gebouwen. Vanaf de Donau krijg je direct een goed beeld van de stad. Je vaart onder de Kettingbrug door en krijgt een unieke kans om het parlementsgebouw vanaf het water te zien. Zit de dag erop en wil je Boedapest en haar inwoners echt leren kennen? Dan zit er niks anders op dan een avondje de kroeg in te duiken. Met name de ruïnebars, gebouwd in oude verlaten gebouwen in het centrum van Boedapest zijn een echte aanrader voor locals én toeristen.

Formule 1 of nog meer Boedapest

Ben je een echte racefanaat? Dan is het voor de hand liggend dat je racetickets voor het weekend inbegrepen boekt. Hiermee heb je niet alleen toegang tot de kwalificatie en race maar is ook het vervoer vanuit het hotel naar het circuit geregeld. Een heerlijk Hongaars biertje tijdens de race behoort dus gewoon tot de mogelijkheden! Is niet het gehele gezelschap liefhebber van de racesport? Uiteraard is het voor hen mogelijk om gewoon nóg twee dagen de stad te verkennen. Hongarije én in het bijzonder Boedapest heeft genoeg te bieden voor een hele week! Geen zin om door de stad te wandelen? Neem dan plaats op een van de vele leuke terrasjes en geniet van de goedkope drank en het allerminst prijzige eten.

De Hungaroring

Reis je af naar de Hungaroring? Dan maak je volgens ons een geweldige keuze. Dit circuit, g