Liveblog onthulling liveries 2021

Alle liveries bekend

Alle liveries zijn inmiddels gepresenteerd door de Formule 1-teams. Niet alle ontwerpen werden met luid gejuich ontvangen. Onder meer de fans van Ferrari en Haas waren gematigd tevreden over de nieuwe bolides. Ook waren er enkele teams die geloven in het motto ‘never change a winning team’. Zij veranderden op hun beurt weinig aan de wagens. Voor een compleet overzicht lees je in deze blog per datum welke auto op welk moment werd gepresenteerd!

Lancering Formule 1-wagens 2021

15-02-2021 McLaren

19-02-2021 AlphaTauri

22-02-2021 Alfa Romeo

23-02-2021 Red Bull

02-03-2021 Mercedes

02-03-2021 Alpine

03-03-2021 Aston Martin

04-03-2021 Haas

05-03-2021 Williams 

10-03-2021 Ferrari

10-03-2021 – Ferrari introduceert een groene tint

Woensdagmiddag werd de nieuwe bolide van Charles Leclerc en Carlos Sainz getoond aan de fans. Ferrari was het laatste Formule 1-team dat haar nieuwe uitrusting tentoonstelde. Het Italiaanse team introduceert een nieuwe kleur aan de wagen, die niet bij iedereen geliefd is.

Natuurlijk zien we ‘Ferrari rood’ als de meest belangrijke kleur op de bolide. Hoe verder je naar de achterkant kijkt, hoe donkerder de rode kleur wordt. Dat concept ziet er goed uit, zo vinden de fans ook. Waar niet iedereen gecharmeerd van is, zijn de lichtgroene tinten op de achterkant van de wagen. Op het internet vergelijken de liefhebbers van de sport de auto met fruit: ‘’Het lijkt wel op een watermeloen.’’ Maar wat voor de fans de belangrijkste vraag is: kan de wagen aankomend seizoen weer mee gaan doen om de prijzen? 

Na het zware 2020 hoopt het Ferrari-team aankomend seizoen weer haar rug te kunnen rechten. Met de komst van Carlos Sainz kan het team met twee jonge rijders gaan bouwen aan de toekomst. Maar veel auto sportliefhebbers denken dat 2022 pas weer het seizoen gaat worden. Dan worden de auto’s opnieuw ontworpen en volgens kenners is de ‘Scuderia’ daar al druk mee bezig.

08-03-2021 – Fans verliefd op nieuwe safetycars

Maandagochtend onthulde de Formule 1-organisatie de nieuwe safetycars voor aankomend seizoen. De leveranciers dit jaar zullen zijn Aston Martin en Mercedes. De fans zijn verliefd op beide sportwagens. Op de Instagram-pagina van F1 is te lezen: ‘’Kunnen we niet een safetycar krijgen voor elke race’’.

De Mercedes variant van de safetycar is niet over het hoofd te zien. De moderne sportwagen is namelijk knalrood. De tekst op de tweezitter is wit en er is op te lezen ‘#purposeDriven’ waar gedoeld wordt op een initiatief voor een betere wereld. Toch is deze bolide niet de meest geliefde van de twee. 

De meest geliefde versie is die van Aston Martin. Het merk dat volgend jaar niet alleen terugkeert als team, maar ook als leverancier van de veiligheidswagen. De donkergroene huisstijl van het Britse merk in combinatie met de limoen groene kleur zorgt voor een parel van een wagen. Met als bonus de pikzwarte velgen zorgen ervoor dat de fans in de wolken zijn over deze bolide.

05-03-2021 – Williams onthulling gaat niet zoals gepland 

Williams kwam op het originele idee om de auto te onthullen door middel van een app. Alleen dit plan viel compleet in het water. De app werd namelijk gehacked waardoor de livery op straat kwam te liggen. Williams-coureur George Russel baalt en uit zich op Twitter. ‘’Ik heb de app gezien en het zal een mooie ervaring worden voor de fans. Degene die hebben gehacked zijn echt niet cool’’. Het plan van Williams om de livery te tonen via de app was een mooie en originele manier, maar de uitvoering krijgt een onvoldoende dankzij de hackers. 

Niet iedereen is even blij met de nieuwe Williams livery. Op social media zijn gemengde reacties te lezen van de fans. De één vindt de nieuwe bolide gaaf en is in de wolken. Anderen kunnen maar niet wennen aan de auto en willen de witte kleur terug in plaats van blauw. Wat de fans ook vinden over de nieuwe uitrusting, aankomend seizoen zullen zij de wagen toch 23 races moeten zien. 

04-03-2021 – Nieuwe livery zorgt voor identiteitsverlies bij Haas

Donderdagochtend was daar plotseling de nieuwe livery van het Formule 1-team Haas. Het team kiest voor een compleet nieuwe uitrusting. De Russische vlag bepaalt de kleur indeling van de auto. Dit komt door de nieuwe coureur Nikita Mazepin die aan het team is toegevoegd. Hij heeft zijn vader meegenomen naar het team en dat is toevallig een steenrijke Russische zakenman. 

De nieuwe VF-21 kent vooral veel wit op de auto. De letters op de bolide zijn rood en blauw. Op de voorvleugel, aan de zijkanten en op de achterkant zien we deze kleuren in combinatie: dat maakt de Russische vlag. De nieuwe sponsor van het team is het miljoenenbedrijf Uralkali, gevestigd in? Juist, Rusland. Haas verliest zo haar Amerikaanse identiteit, het team is nu mede in Russische handen

03-03-2021 – Makeover voor het nieuwe Aston Martin

Het Aston Martin Formule-1 team onthulde woensdagmiddag haar nieuwe livery voor 2021. Aankomend seizoen introduceren zij een nieuwe kleur op de startgrid. Donkergroen wordt de nieuwe uitstraling voor het ‘nieuwe’ team. Een flinke verandering ten opzichte van vorig jaar. Toen was de bolide nog knalroze, maar door de overstap naar Aston Martin zien we nu een groene wagen.

Naast de donkergroene accenten vinden we de kleur roze ook terug op de bolide. Dit zorgt voor een beetje identiteit van de auto van vorig jaar. De donkergroene matte kleur in combinatie met het knalroze randje op de voorvleugel zal eventjes wennen zijn. Maar de bolide van Sebastian Vettel en Lance Stroll ziet er snel uit!

02-03-2021 – Alpine: Alles in de Franse kleuren

Daar is hij dan, de livery van het ‘nieuwe’ Alpine F1. Dinsdagmiddag 2 maart werd de livery onthult via een livestream voor het grote publiek. Zoals verwacht zien we de afkomst van het team terug in de auto uitstraling. Aan de voorkant van de auto zien we de lichtblauwe kleur. Deze wordt steeds donkerder hoe verder je naar de achterkant van de auto kijkt. Een klein stukje vanaf de achtervleugel zien een witte streep omlaag lopen. De rode accenten van de auto vinden we terug op de achterkant van de bolide. Naast de kleuren zien we de Franse vlag ook overal op de auto terugkeren. Een compleet nieuw design voor het oude Renault dat heeft plaatsgemaakt voor het nieuwe Franse Alpine F1.

02-03-2021 – Mercedes W12: een moderne bolide

Wederom kiest het team van Mercedes voor zwart als de hoofdkleur op haar wagen. De vraag was of zilver ging terugkeren op de auto. We zien deze kleur een klein beetje terug op de achterkant van de auto. De bolide wordt afgemaakt met donkerrood en aquablauw. De donkerrode accenten zien we op de bovenkant van de wagen en op de zijkanten van de vleugel. Aquablauw bevindt zich op de zijkanten en vooral op de voorvleugel van de auto. 

Wat opvalt aan de auto is dat de Duitse renstal kiest voor een moderne stijl. Dat valt te zien aan de kleurencombinaties en het lettertype op de auto. Het oppert een gevoel dat de auto ook daadwerkelijk modern is. Mercedes kon niet wachten om de livery te delen met de buitenwereld. Twee dagen geleden deelde het team via haar socials al een sneakpreview. En dinsdagmiddag lanceerde ze de auto een half uur te vroeg. Maar de livery heeft de fans niet teleurgesteld, het ziet er gaaf en modern uit!

23-02-2021 – Geen make-over voor Red Bull Racing

Op dinsdagmiddag is de nieuwe Formule 1-livery van Red Bull Racing tentoongesteld aan de fans. Bij het Oostenrijkse team zijn geen grote veranderingen te vinden aan de uitstraling van de bolide. De RB16-B is vrijwel gelijk gebleven ten opzichte van zijn voorganger de RB16 van 2020. Grote veranderingen worden pas verwacht bij de auto van volgend seizoen, de RB18. Bewust wordt er gekozen om type 17 over te slaan. 

De presentatie van de auto werd gedeeld met behulp van een presentatiefilmpje. Het was te horen  hoe trots Sergio Perez is om uit te mogen komen voor de Red Bull-familie. Onze eigen Max Verstappen hint op het feit dat de Bulls ook dit jaar weer een poging willen gaan doen om het wereldkampioenschap binnen te slepen.

22-02-2021 – Alfa Romeo met hetzelfde trucje en een beter resultaat

De auto ontwerpers van Alpha Tauri en Alfa Romeo zouden misschien wel tweelingbroers kunnen zijn. De Italiaanse renstal kiest er ook voor om de kleuren op de bolide om te draaien. Ook veranderen zij de lichtere kleur rood in een donkere versie. Vooral deze aanpassing valt goed in de smaak bij de fans. Op het internet vind je razend enthousiaste reacties over de nieuwe Alfa Romeo C41. De fans zijn in elk geval enthousiast, toch kijkt coureur Kimi Raikkonen op de foto nog steeds met dezelfde serieuze en strakke blik. 

19-02-2021 – AlphaTauri draait het om

Het Formule 1-team AlphaTauri houdt de kleuren van de livery hetzelfde, alleen ze draaien de twee kleuren om! Het zeer donkere blauwe is nu de meest zichtbare kleur op de bolide van Pierre Gasly en Yuki Tsunoda. Ook zien we het grote logo van het kledingmerk iets hoger zitten in tegenstelling tot de oude versie. Het logo van motorleverancier Honda vinden we wederom laag terug op de zijkant. De rest van de auto wordt opgevuld met de traditionele witte kleur. Als je gaat kijken naar de outfit van de coureurs zien we wit wel als de meest dominante kleur terugkeren. 

15-02-2021 – Kleine aanpassingen bij McLaren

McLaren is het eerste Formule 1-team dat haar livery openbaar maakt. De aanpassingen aan de auto zijn qua uitstraling minimaal gebleven. De bolide van Lando Norris en de nieuwe Daniel Ricciardo is nog steeds oranje en blauw. De laatstgenoemde kleur hebben zij iets veranderd. Het matblauwe wordt vervangen door een iets lichtere variant. Niet alleen op de auto maar ook op het pak van de coureurs zien we de regenboog weer terug. Deze werd vorig jaar geïntroduceerd onder het motief ‘’We race as one’’.

Aan de vorm van de auto is wel degelijk gesleutelt. De oude voorvleugel maakt plaats voor een typische Mercedes-wing. Dat heeft te maken met de overstap die het team van McLaren heeft gemaakt. Vanaf komend seizoen racen zij met Mercedes-motoren en vleugels.