Liveblog onthulling liveries 2021

Alle liveries bekend

Alle liveries zijn inmiddels gepresenteerd door de Formule 1-teams. Niet alle ontwerpen werden met luid gejuich ontvangen. Onder meer de fans van Ferrari en Haas waren gematigd tevreden over de nieuwe bolides. Ook waren er enkele teams die geloven in het motto ‘never change a winning team’. Zij veranderden op hun beurt weinig aan de wagens. Voor een compleet overzicht lees je in deze blog per datum welke auto op welk moment werd gepresenteerd!

Lancering Formule 1-wagens 2021

15-02-2021 McLaren

19-02-2021 AlphaTauri

22-02-2021 Alfa Romeo

23-02-2021 Red Bull

02-03-2021 Mercedes

02-03-2021 Alpine

03-03-2021 Aston Martin

04-03-2021 Haas

05-03-2021 Williams 

10-03-2021 Ferrari

10-03-2021 – Ferrari introduceert een groene tint

Woensdagmiddag werd de nieuwe bolide van Charles Leclerc en Carlos Sainz getoond aan de fans. Ferrari was het laatste Formule 1-team dat haar nieuwe uitrusting tentoonstelde. Het Italiaanse team introduceert een nieuwe kleur aan de wagen, die niet bij iedereen geliefd is.

Natuurlijk zien we ‘Ferrari rood’ als de meest belangrijke kleur op de bolide. Hoe verder je naar de achterkant kijkt, hoe donkerder de rode kleur wordt. Dat concept ziet er goed uit, zo vinden de fans ook. Waar niet iedereen gecharmeerd van is, zijn de lichtgroene tinten op de achterkant van de wagen. Op het internet vergelijken de liefhebbers van de sport de auto met fruit: ‘’Het lijkt wel op een watermeloen.’’ Maar wat voor de fans de belangrijkste vraag is: kan de wagen aankomend seizoen weer mee gaan doen om de prijzen? 

Na het zware 2020 hoopt het Ferrari-team aankomend seizoen weer haar rug te kunnen rechten. Met de komst van Carlos Sainz kan het team met twee jonge rijders gaan bouwen aan de toekomst. Maar veel auto sportliefhebbers denken dat 2022 pas weer het seizoen gaat worden. Dan worden de auto’s opnieuw ontworpen en volgens kenners is de ‘Scuderia’ daar al druk mee bezig.

08-03-2021 – Fans verliefd op nieuwe safetycars

Maandagochtend onthulde de Formule 1-organisatie de nieuwe safetycars voor aankomend seizoen. De leveranciers dit jaar zullen zijn Aston Martin en Mercedes. De fans zijn verliefd op beide sportwagens. Op de Instagram-pagina van F1 is te lezen: ‘’Kunnen we niet een safetycar krijgen voor elke race’’.

De Mercedes variant van de safetycar is niet over het hoofd te zien. De moderne sportwagen is namelijk knalrood. De tekst op de tweezitter is wit en er is op te lezen ‘#purposeDriven’ waar gedoeld wordt op een initiatief voor een betere wereld. Toch is deze bolide niet de meest geliefde van de twee. 

De meest geliefde versie is die van Aston Martin. Het merk dat volgend jaar niet alleen terugkeert als team, maar ook als leverancier van de veiligheidswagen. De donkergroene huisstijl van het Britse merk in combinatie met de limoen groene kleur zorgt voor een parel van een wagen. Met als bonus de pikzwarte velgen zorgen ervoor dat de fans in de wolken zijn over deze bolide.