De voorbereiding van het Formule 1-seizoen van 2020 staat bij Pierre Gasly en Daniil Kvyatt in het teken van een nieuw Formule 1-team. Scuderia AlphaTauri Honda, zoals het team voluit heet, maakt tijdens de Grand Prix van Australië haar officiële debuut in de Formule 1. Is team AlphaTauri een aanwinst? In wat voor auto wordt er gereden en waar komt dit teams plots vandaan? Maak hier kennis met het debuterende Formule 1-team.

Wat is Scuderia AlphaTauri Honda?

De afgelopen veertien jaar reedt Scuderia Toro Rosso als het kleine broertje van Red Bull Racing-Honda. Dat is niet langer aan de orde. Door de naamswijziging van Toro Rosso naar AlphaTauri-Honda wil men inzetten op een gelijkwaardige behandeling. Volgens AlphaTauri-bazen Franz Tost en Helmut Marko is er niet langer sprake van een ‘opleidingsploeg’ van RedBull. De keuze voor een andere naam is hoofdzakelijk ingezet om de naamsbekendheid van RedBull-kledinglijn AlphaTauri meer onder de aandacht te brengen. Onder begeleiding van een modeshow we