De voorbereiding van het Formule 1-seizoen van 2020 staat bij Pierre Gasly en Daniil Kvyatt in het teken van een nieuw Formule 1-team. Scuderia AlphaTauri Honda, zoals het team voluit heet, maakt tijdens de Grand Prix van Australië haar officiële debuut in de Formule 1. Is team AlphaTauri een aanwinst? In wat voor auto wordt er gereden en waar komt dit teams plots vandaan? Maak hier kennis met het debuterende Formule 1-team.

Wat is Scuderia AlphaTauri Honda?

De afgelopen veertien jaar reedt Scuderia Toro Rosso als het kleine broertje van Red Bull Racing-Honda. Dat is niet langer aan de orde. Door de naamswijziging van Toro Rosso naar AlphaTauri-Honda wil men inzetten op een gelijkwaardige behandeling. Volgens AlphaTauri-bazen Franz Tost en Helmut Marko is er niet langer sprake van een ‘opleidingsploeg’ van RedBull. De keuze voor een andere naam is hoofdzakelijk ingezet om de naamsbekendheid van RedBull-kledinglijn AlphaTauri meer onder de aandacht te brengen. Onder begeleiding van een modeshow werd ook de nieuwe bolide gepresenteerd. Buiten een naamswijziging lijkt er vooralsnog weinig te veranderen voor het voormalige Toro Rosso. Coureurs Pierre Gasly en Daniil Kvyatt blijven ook dit jaar gewoon voor het ‘zuster-team’ van RedBull racen.

Wat gebeurt er met de auto van AlphaTauri?

Als het aan ons ligt, kunnen wij het design van de AlphaTauri bestempelen als een van de mooiste tot nu toe. Door de kleurcombinatie zwart-zilver heeft het iets chique’s en is de auto tegelijkertijd ook flitsend. Naast dat er van de naam Toro Rosso afscheid wordt genomen, zien wij de kleurencombinatie blauw-rood ook niet meer terug. Ook op technisch gebied verandert er niet bijster veel. Waar in 2019 RedBull en Toro Rosso beide met de Honda-motor RA619H reden, zullen nu beide teams de circuits overvliegen met dank aan een Honda RA620H. Benieuwd naar het geluid dat deze motor maakt? Scuderia AlphaTauri uploadde een filmpje zodat de échte liefhebber niet langer in spanning hoeft te wachten. Voor het gemak heb je hieronder de mogelijkheid om kennis te maken met het gebrul van de nieuwe Honda-motor.

Wat zijn de kansen voor Team AlphaTauri in 2020?

Gezien de ranking van vorig jaar en de samenstelling van de auto zal AlphaTauri niet ineens eerste worden. AlphaTauri-baas Tost doelt vooral op het behalen van de vijfde plaats in het teamklassement. Vorig seizoen eindigde Toro Rosso nog zesde. De achterstand op Renault was te overzien waardoor door het Italiaanse team dit jaar de top vijf te kunnen bestormen. Ook zullen de eerste stappen gezet gaan worden om het gat ten opzichte van McClaren te verkleinen. Aan de coureurs zal het in ieder geval niet liggen. Kvyatt en Gasly lieten vorig seizoen al zien prima coureurs te zijn. Kvyatt eindigde tijdens de GP van Duitsland op derde plek. Tijdens deze race eindigde Max Verstappen voor de tweede keer dat seizoen op de eerste plek. Ook tijdens de succesvolle race van Gasly in Brazilië (2e), ging Verstappen er met de winst vandoor.

Een Formule 1-race bezoeken?

Het seizoen is nog niet begonnen, maar gelukkig hoef je niet lang meer te wachten. Met de GP van Australië op komst, lonkt de start van een wederom geweldig race-jaargang. Wil jij een Formule 1-race bezoeken? Wij hebben een mooi arrangement met een aantal geweldige reisjes voor je klaarstaan!