Voor Raymond van Barneveld is het PDC World Darts Championship 2019/2020 zijn langverwachte moment van afscheid van de professionele tak van de dartsport. Wij schreven een ode aan een de van de beste darters ooit.

Revanche op 2018/2019
Het is 17 december 2018, men vreest voor een onaangekondigd afscheid voor Barney. In een sfeervol Alexandra Palace staart Van Barneveld beduusd voor zich uit. Zijn directe tegenstander Labanauskas gooit in de eerste ronde van het PDC World Darts Championship zijn laatste pijlen succesvol in het bord en schakelt de éénmalig PDC wereldkampioen uit.
Barney laat zich niet kennen en gaat niet bij de pakken neerzitten. Dit is niet zijn einde. Dat kan niet. Dat zou niet des Barney’s zijn. Hij wil het nóg een keer proberen. Volgend jaar in Ally Pally is zijn moment van afscheid voor het grote publiek. Dan natuurlijk op een andere manier dan hij het toernooi van 2018/2019 afsloot.

https://youtu.be/hcunon3dc0M

Sensatie in 2007
De Hagenee